04 / 05 / 2024

Sapanca ormanlarındaki inşaat izni

Sapanca ormanlarındaki inşaat izni

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.

1933 yılındaki inşaat projeleri belediye radarında! Belediye projesine uygun olmayanlara yıkım kararı!

1933 yılında inşaat çalışmaları hız kazanmış. İnşaat projeleri için ise belediyeler belli projeler belirlemiş, bunun dışına çıkan inşaatlar yıktırılmış.

Bodrum Ali Hoca Burnu'ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

Bodrum’un Ali Hoca Burnu’ndaki rezidans ve otel  inşaatın doğal yaşama zarar verdiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı ve bilim insanı Mert Gökalp'ten büyük tepki geldi. 

Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

Cengiz İnşaat tarafından Ekim 2022 yılında inşaatı başlanan projenin çalışmaları Aralık'ta iptal edilmişti. Cennet Koyu'ndaki inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Sapanca Paradise Turizmcilik İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sapanca Paradise Turizmcilik İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Furkan Kandil tarafından kuruldu.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Çekmeköy'deki inşaat sahibi için tutuklama kararı!

Çekmeköy'de kaybolan 4 ve 8 yaşındaki iki kardeşin, evlerinin yakınındaki inşaat çukurunda ölü bulunmalarına ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan inşaatın sahibi O.A. için tutuklama kararı alındı. 

Yusufeli'ndeki baraj inşaatındaki şantiye meclis gündeminde!

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki baraj inşaatındaki şantiye ve karantina koşulları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'da inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi!

Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi...

Marmara depremini yaşayan inşaat mühendisinden uyarı!

Marmara depreminde dört yakınını kaybeden, kızı ve eşiyle bir bölümü çöken 5 katlı binadan çıkmayı başaran 63 yaşındaki inşaat mühendisi Çetin Kışlalı meslektaşlarını uyardı...

Sapanca ormanlarındaki inşaat izni Haberi

Sapanca ormanlarındaki inşaat izni

Sapanca ormanlarındaki yapılaşmanın önünü, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı olan, bakanlığa bağlı Bayındırlık ve iskan Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planlarının açtığı ortaya çıktı. Sapanca'da Büyükşehir Belediyesi defalarca imar düzenlemesi yapmasına rağmen orman katliamına izin veren bu planlara dokunulmadı. 


27 BİN 500 DÖNÜM ARAZİ

Yetki devri nedeniyle sorumluluk alanı Sapanca Belediyesi'ne geçen ilgili plan şartları dahilinde bugüne kadar tam 27 bin 500 dönümlük alanda konut, sosyal tesis ve otel inşaat izni verildi. 2014 ve 2015 yılları içinde 302 adet villa için inşaat ruhsatı verilen bölgede şu anda 5 yıldızlı bir otel inşaatı sürerken 3 otelle ilgili de proje hazırlıkları sürüyor. 

Sapanca da orman içinde tam 27 bin 500 dönüm alan imara açık. Buralarda yeşil örtü yerini yavaş yavaş beton yığınlarına bırakıyor. Otel...