30 / 04 / 2024

Sapça mevkisi heyelan

Sapça mevkisi heyelan

Etkili olan kar yağışının ardından başlayan sağanak nedeniyle Zonguldak-Ankara karayolu, Sapça mevkisinde meydana gelen toprak kayması sonucu ulaşıma kapandı. Zonguldak-Ankara karayolu, bir saatlik çalışmanın ardından açıldı.

İstanbul'a son dakika uyarısı! Uzman isim açıkladı: Büyükçekmece, Küçükçekmece; bunların güney kıyıları...

Prof. Dr. Tolga Görüm,  İstanbul'da 7 bin aktif heyelan sahası olduğuna, heyelanların can kaybına neden olduğuna dikkat çekti ve konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Yenilenen Bolu Dağı Tüneli yarın trafiğe açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl içerisinde heyelan nedeni ile bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını kaydederek, tünelin yarın hizmete açılacağını açıkladı.

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 dairedeki vatandaşlar için hak sahibi çalışması yapıp alandan uzaklaştırmadan yeni afet konutları inşa edeceklerini bildirdi.

Bursa'da heyelan nedeniyle 7 binadaki 60'a yakın daire boşaltıldı!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde meydana gelen heyelan sebebiyle 7 binadaki 60'a yakın daire boşaltıldı.

İzmir Bornova'daki heyelan bölgesine 34 konut inşa edilecek!

İzmir Valiliği, Bornova'da heyelandan etkilenen bölgelerde inşa edilecek konutlar için imar çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

İzmir Çiğli'de heyelan tehlikesi: Vatandaşlar hasar görmüş evlerde yaşıyor!

Heyelan felaketinden sonra 33 evin hasar gördüğü İzmir Çiğli’de yaklaşık 200 vatandaş ölümle burun buruna oturuyor. Bölgeyi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bakanlık ve belediyelere çağrıda bulundu, “Bu insanlar ihmalin kurbanı olmadan gerekli adımları atın” diye konuştu.

Gümüşhane'de heyelan bölgesine 729 konut yapılacak iddiası!

Gümüşhane'de 2012'de heyelan bölgesine yapılan devlet hastanesinden sonra şimdi de Belediye tarafından yine heyelanlı bölgeye 729 konut inşa edileceği ileri sürüldü.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Dere yatakları ve heyelan bölgelerine imar yasağı!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında birinci derece sel ve heyelan bölgelerinin imara açılması ve yapılaşması yasaklanacak.

Mimarlardan 'afet riski haritası hazırlayalım' çağrısı!

TMMOB'a bağlı İMO Malatya Temsilcisi Bedir Özten, afetle mücadele için alınması gereken önlemleri açıkladı. Özten, "Afet riski altındaki alanları (deprem, sel, heyelan, çığ, tsunami gibi) belirleyip çevre düzeni planlarımızı ve buna bağlı olarak imar planlarını revize etmeliyiz" dedi...

Mühendislerden çağrı: Fay hattındaki binaları boşaltın!

Jeoloji Mühendisleri Odası fay hatları, heyelan bölgeleri, sel ve çığ yatakları üzerinde inşa edilen konut ve iş yerlerini güçlendirip hızla tahliye edilmesi gerektiği konusunda uyardı.

Mehmet Hilmi Güler'den heyelan açıklaması!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Özel Harekât Kemerburgaz'a taşınıyor!

Kemerburgaz mevkisi, Sinan Paşa Mahallesi’ndeki yaklaşık 260 bin metrekare büyüklüğündeki tescil dışı alan, imar planı değişikliğiyle, İstanbul Özel Harekât Şube Müdürlüğü’ne tahsis edilmek üzere ‘Emniyet Hizmet Alanı’na alındı...

Sapça mevkisi heyelan Haberi

Sapça mevkisi heyelan



Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Zonguldak-Ankara karayolu, bir saatlik çalışmanın ardından açıldı.


Kentte iki gündür etkili olan kar yağışının ardından başlayan sağanak nedeniyle Zonguldak-Ankara karayolu, Sapça mevkisinde meydana gelen toprak kayması sonucu ulaşıma kapandı. 


Trafik ekiplerinin bölgede güvenlik önlemi almasının ardından karayolu, iş makineleriyle bir saatlik çalışma sonucu ulaşıma...