04 / 05 / 2024

Saraçhane Çarşısı düzenleme çalışmaları

Saraçhane Çarşısı düzenleme çalışmaları

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Çarşısı’nda düzenleme çalışmalarına start verdi.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira sözleşmeleriyle ilgili yeni düzenleme, bayram sonrası meclisin gündeminde olacak. İşte ayrıntılar...

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Eğer tarafları memnun eden bir çalışma olmazsa tüm illerde ücretsiz binişler durdurulacak.

'Sıfır araç yok' diyenler yandı! Araç satışlarında yeni düzenleme resmen açıklandı!

Sıfır araç alırken  milyonlarca vatandaşın yaşadığı sorunlar üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. 'Sıfır araç yok' diyenler yandı! İşte araç satışlarında yeni düzenleme...

Türkiye'nin altın çıkartma başarısı dünyayı salladı! Türkiye'ye talep yağıyor!

Türkiye'nin altın madenlerini çıkarma başarısı resmen dünyayı salladı. Bu anlamda birçok ülke Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

800 yıllık Kaleiçi Çarşısı yeniden canlandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların yarısı kepenklerini açmadı!

Mısır Çarşısı’nda dükkanların yarısının açılmadığını söyleyen esnaf, "3 ay kira ödemedik. Geriye dönük kiraların alınmamasını ya da işler açılınca alınmasını talep ediyoruz." diyor

Trend GYO Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi süreci uzatıldı!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın "Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" süreci COVİD-19 Pandemisi nedeni ile uzatıldı...

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile dönüşecek!

İzmirli 116 iş insanı tarafından hayata geçirilen TARKEM, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski günlerine dönüştürecek. Projenin fikir babası Uğur Yüce, şehrin kaderini değiştirecek TARKEM projesinin detaylarını paylaştı.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

Saraçhane Çarşısı düzenleme çalışmaları Haberi

Saraçhane Çarşısı düzenleme çalışmaları


Kültürel mirasa sahip çıkma adına tarihi mekanlarda restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla yürüten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda da zemin düzenleme çalışmalarına başladı.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Fen İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince Saraçhane Camii ve çevresindeki dükkanlarda aslına uygun olarak zemin kotu düzenleme çalışmasına başlandı.


Şu anda yürütülmekte olan çalışma içerisinde mevcut zemin kotu yaklaşık 40 cm düşürülerek camii ve camii altındaki tarihi dükkanların meydana çıkartılması sağlanırken, tekrar doğal taş zemin kaplaması yapılmak suretiyle tarihi dokuya uygun bir hale getirilmektedir.


Bu çalışmaların tamamlanması ile daha önce restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Saraçhane Çarşısı da tarihi kimliğine kavuşmuş olacaktır.



Kahramanmaraş Büyükşehir...