21 / 05 / 2024

Saraybosna olayları

Saraybosna olayları

2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da en büyük katliamın yaşandığı Saraybosna, o kötü günlerin izlerini büyük ölçüde sildi

Gıda fiyatlarındaki ani artışlar sıklaşacak! Aşırı hava olayları gıdada arz sorununu tetikler!

Dünyada sıklığı giderek artan hava olaylarının gıda fiyatlarının yüksek seyretmesine neden olabileceği beklenirken, ekonomistler meydana gelebilecek arz sorunlarıyla mücadele etmek için kısa ve uzun vadede politikalar geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Kazakistan'da yaşanan olaylar kripto paraları nasıl etkiledi?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Kilislioğlu bugün kaleme aldığı yazısında Kazakistan'daki yaşanan olaylar sonrasında kripto para madenciliğinin nasıl etkilendiğini yazdı.

Burcu Esmersoy: Kiraya zam olaylarının şimdi çıkması saçma oldu!

Geçtiğimiz yıl Tarabya'da aylık kirası yaklaşık 30 bin TL olan bir villaya taşınan sunucu Burcu Esmersoy'a ev sahibi tarafından yüklü bir zam yapıldığı gündeme gelmişti. Esmersoy, "Zaten yazın kontratım yenilenecek. Zam olaylarının şimdi çıkması saçma oldu" dedi.

Türkiye Saraybosna'daki projelere katkı sağlayacak!

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Banja Luka kentinde Türk başkonsolosluk açarak, şehirde hayata geçirilen yeni projelere katkı sağlanacağını söyledi.

Saraybosna'da inşa edilecek kongre merkezi için yatırımcılara çağrı!

Balkan ülkesi Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da hayata geçirilmesi planlanan kongre merkezi için yatırımcılara çağrı yapıldı.

Saraybosna'da tramvay alımı ve rayların onarımı için 50 milyon avroluk ihale!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en temel şehir içi ulaşım aracı olan tramvayların yenilenmesi ve rayların onarılması için 50 milyon avroluk iki ayrı ihaleye çıkılacağı açıklandı...

Konut piyasasında küresel çapta düşüşe neden olan olaylar!

Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) birçok sektörü olduğu gibi konut sektörünüde etkiledi. Koronavirüs salgını dünyayı küresel çapta etkileyen olaylar arasına girdi...

Gezi olayları Türk ekonomisine ağır hasar verdi!

Jeopolitik konumu, nüfusu, küresel siyasette söz sahibi pozisyonu ve güçlü ekonomisinin getirdiği sonuç olarak tarih boyunca birçok iç ve dış saldırıya maruz kalan Türkiye'de, sadece Gezi olaylarının ekonomik maliyeti 100'lerce milyar doları buldu.

Saraybosna-Belgrad Otoyolu'nun bir an önce tamamlanmasını istiyor!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zoran Tegeltija, Türkiye'nin desteklediği Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nin bir an önce tamamlanması planlanıyor.

Belgrad-Saraybosna Otoyolu projesine başlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belgrad-Saraybosna Otoyol projesine ilişkin, "Bu projelerin 15 tanesinin 2018 yılı ve sonrasında hayata geçirilmesi bizim için önemli bir referanstır. Belgrad-Saraybosna Otoyolu projesine başlıyoruz" dedi.

Saraybosna'da 2 kilometrelik alan boşaltılıyor!

Saraybosna'daki bir inşaat alanında 2'inci Dünya Savaşı'ndan kalma 500 kilogramlık bomba bulundu. Bombanın imha edilmesi şehrin 2 kilometrelik alanı boşaltılacak. 

Belgrad-Saraybosna Otoyolu için imzalar atıldı!

Belgrad-Saraybosna Otoyolunun Projelendirilmesi ve İnşasına İlişkin Ticari Anlaşma ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Türkiye olarak Sırbistan'ı bölgenin istikrarı açısından önemli görüyoruz'' dedi.

Saraybosna olayları Haberi

Saraybosna olayları

2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da en büyük katliamın yaşandığı Saraybosna, o kötü günlerin izlerini büyük ölçüde sildi. İskoçya’nın East Kilbride bölgesinde yaşayan Jim Marshall (42), kanlı savaş sırasında yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bulundu. Savaşın bütün dehşetini yaşayan Marshall, 1996’da top atışlarıyla harap olmuş ve kurşun izleriyle dolu şehirden fotoğraflar çekerek yaşanan vahşeti belgeledi. 15 sene sonra Saraybosna’ya yeniden giden Marshall, bambaşka bir şehir buldu. Marshall’ın çektiği eski ve yeni fotoğraflar yan yana getirildiğinde, yaşanan dehşet ve meydana gelen dönüşüm çarpıcı bir şekilde görüldü. Tabiî ki savaşın ancak maddî hasarları giderilebildi. Ölen kişilerin geri dönmesi ve zulümlerin telafisi mümkün değil!


Savaşın bütün dehşetini yaşayan Jim Marshall’ın çektiği eski ve yeni fotoğraflar yan yana getirildiğinde, yaşanan dehşet...