01 / 05 / 2024

Saraybosna 2.Dünya Savaşı sonrasında yeniden doğdu!

 Saraybosna 2.Dünya Savaşı sonrasında yeniden doğdu!

2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da en büyük katliamın yaşandığı Saraybosna, o kötü günlerin izlerini büyük ölçüde sildi



2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da en büyük katliamın yaşandığı Saraybosna, o kötü günlerin izlerini büyük ölçüde sildi. İskoçya’nın East Kilbride bölgesinde yaşayan Jim Marshall (42), kanlı savaş sırasında yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bulundu. Savaşın bütün dehşetini yaşayan Marshall, 1996’da top atışlarıyla harap olmuş ve kurşun izleriyle dolu şehirden fotoğraflar çekerek yaşanan vahşeti belgeledi. 15 sene sonra Saraybosna’ya yeniden giden Marshall, bambaşka bir şehir buldu. Marshall’ın çektiği eski ve yeni fotoğraflar yan yana getirildiğinde, yaşanan dehşet ve meydana gelen dönüşüm çarpıcı bir şekilde görüldü. Tabiî ki savaşın ancak maddî hasarları giderilebildi. Ölen kişilerin geri dönmesi ve zulümlerin telafisi mümkün değil!


Savaşın bütün dehşetini yaşayan Jim Marshall’ın çektiği eski ve yeni fotoğraflar yan yana getirildiğinde, yaşanan dehşet ve meydana gelen dönüşüm çarpıcı bir şekilde görüldü. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön