30 / 04 / 2024

saraybosna tramvay ihaleleri

saraybosna tramvay ihaleleri

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en temel şehir içi ulaşım aracı olan tramvayların yenilenmesi ve rayların onarılması için 50 milyon avroluk iki ayrı ihaleye çıkılacağı açıklandı...

Saraybosna'da tramvay alımı ve rayların onarımı için 50 milyon avroluk ihale!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en temel şehir içi ulaşım aracı olan tramvayların yenilenmesi ve rayların onarılması için 50 milyon avroluk iki ayrı ihaleye çıkılacağı açıklandı...

Kocaeli'de tramvay hattı üzerindeki binalar için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısında kiralama ihaleleri yapıldı, kamulaştırma kararları alındı ve idari para cezası kesildi. Tramvay Projesi kapsamında kamulaştırılması gereken binalar için kararını verdi.

1984 yılında ''tramvay devri'' geri gelecekmiş!

1984 yılında İstanbul'a tramvay devri geri gelecekmiş. 1985 yılında tramvay rayı döşenmeye başlanacakmış. Avrupa Yakası'na 30 kilometre ray döşenecekmiş, Asya Yakası'na ise 20 kilometre ray döşenecekmiş.

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş!

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş ve ön çalışmaları tamamlanmış. İstanbul Yakası'nın yolcu taşıma problemini büyük ölçüde halledecek olan tramvay, 3 hat olarak inşa edilecekmiş ve 80 milyar liraya mal olacakmış.

Kocaeli tramvay projesi meclisten geçti!

İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu.

Kocaeli'de tramvay için ön yeterlilik ihalesi gerçekleşti!

Kocaeli’nde hayata geçirilmesi planlanan tramvay hattı yapımında danışmanlık, kontrolörlük ve mühendislik hizmetleri verecek firmalar için ön yeterlik ihalesi yapıldı...

Eyüp'e metro, tramvay ve teleferik hattı müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e iki metro, iki tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi. nı Remzi Aydın, ilçede yapılacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Eyüp'e 2,5 yıl içinde metro, tramvay ve teleferik hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının 2,5 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Eyüp'e metro ve tramvay hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e iki metro, iki tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede yapılacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Eyüp'e 2 metro, 2 tramvay, 1 teleferik müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Büyükşehir’in Eyüp’e ciddi ulaşım yatırımları olacak. İki metro, iki tramvay hattı ve bir de Piyer Loti’den Miniatürk’e teleferik düşünülüyor. Böylece Piyer Loti’de iki teleferik olacak” dedi.

Kocaeli Akçaray Tramvayı günlük 16 bin yolcu taşıyacak!

Tramvay için günlük 16 bin yolcu kapasitesi ile çalışmaya başladıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 2040 yılında günde 39 bin yolcu kapasitesinde planlamanın yapıldığını kaydetti.

Kocaeli tramvay projesinde değişiklik olabilir!

Tramvayı konuşalım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, tramvayın “Akçaray” olarak açıklanan adının değiştirilebileceğini ve kamulaştırmadan dolayı yaşanacak mağduriyetler için hukukçularla görüşüleceğini söyledi.

İzmir tramvay projesine TMMOB’den tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerel seçimler öncesi apar topar ihalesini yaptığı ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağı tramvay projesinin Konak etabına TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan tepki geldi

saraybosna tramvay ihaleleri Haberi

saraybosna tramvay ihaleleri

Saraybosna Kantonu (KS) Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklanan ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) desteklediği projelerle yeni tramvayların satın alınması ve mevcut tramvay raylarının onarılması amaçlanıyor.

Saraybosna Kantonu Ulaştırma Bakanı Adi Kalem, yaptığı açıklamada, Saraybosna'nın ulaşım olanaklarının geliştirilmesi için açılan uluslararası ihalelerden birinin 30 milyon avroluk yeni tramvay alımı, diğerinin ise 20 milyon avroluk rayların yenilenmesi ihalesi olduğunu kaydetti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tramvay alımıyla ilgili ihale başvurularının 20 Temmuz'a kadar süreceğini belirten Kalem, başvuruların EBRD'nin resmi internet sitelerinden gerçekleştirilebileceğini aktardı. 

Kalem, tramvay raylarının yenilenmesiyle ilgili ikinci ihaleyle de şehrin merkezindeki Marin Dvor'dan tramvay hattının son durağı Ilidza'ya kadar olan rayların yenilenmesinin amaçlandığını dile getirdi.

EBRD'nin desteklediği bu ihalenin başvurularının ise 21 Ağustos'a kadar devam edeceğini kaydeden Kalem, başvuruların yine...