30 / 04 / 2024

Sarımsaklı Plajı imara açılacak mı

Sarımsaklı Plajı imara açılacak mı

Büyükşehir yasasıyla kapatılan ve Balıkesir Belediyesi’ne bağlanan Küçükköy’de, kumsalıyla ünlü Sarımsaklı plajı, imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya. Sarımsaklı kumsalını yüzde 5 oranında imara açmayı öngören yeni bir proje Bakanlığa sunuldu.

İmara açılmak istenen Sarıyer'deki Hacı Osman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı!

Doğal sit alanı statüsünü düşürerek imara açılmak istenen Sarıyer’deki Hacıosman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı geldi. 

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlıktan mavi bayraklı Sarısu Plajı'na akaryakıt iskelesi teklifi!

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Sarıyer Altınkum Plajı 92.6 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı!

Sarıyer’in en ünlü plajlarından Rumeli Kavağı’ndaki Altınkum Plajı ve Gazinosu İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 92 milyon 690 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Kayseri Sarımsaklı'ya mesire alanı inşa edilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sarımsaklı Barajı’nı Kayserililerin hizmetine sunmak için yeni bir proje hayata geçiriyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Sarımsaklı’yı çok güzel bir mesire alanı haline getireceklerini belirtti.

Antalya'ya ikinci kadınlar plajı geliyor!

Antalya'da ilki dünyaca ünlü Konyaaltı sahibinin devamında, kentin Kemer'e çıkış yolu üzerinde Sarısu mesire alanında oluşturulan 'Kadınlar Plajı'nın ikincisi için ihale süreci başladı.

Ayvalık'ta 7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Balıkesir Defterdarlığı Ayvalık Malmüdürlüğü, Ayvalık Küçükköy-Sarımsaklı'da bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaları toplam bedeli 7 milyon 82 bin 515 TL olarak belirlendi.

Sarımsaklı Plajı imara mı açılıyor?

Büyükşehir yasasıyla kapatılan ve Balıkesir Belediyesi’ne bağlanan Küçükköy’de, kumsalıyla ünlü Sarımsaklı plajı, imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya. Sarımsaklı kumsalını yüzde 5 oranında imara açmayı öngören yeni bir proje Bakanlığa sunuldu.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl imara mı açıldı?

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 258 hanenin bulunduğu 60 dönümlük alan imara açıldı. Bakanlar Kurulu, bölgedeki 16 mahallenin 13’ünü riskli alan ilan etti. Belediyeden tebligat alan mahalle sakinleri mağdur edildiklerini söyledi.

Sarımsaklı Plajları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu!

Balıkesir’in dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları resmen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. Turizm cenneti olan Ayvalık Sarımsaklı Plajları 10 yıl boyunca tamamen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olacak.

Sarımsaklı Plajı imara açılacak mı Haberi

Sarımsaklı Plajı imara açılacak mı


Büyükşehir yasasıyla kapatılan ve Balıkesir Belediyesi’ne bağlanan Küçükköy’de, kumsalıyla ünlü Sarımsaklı plajı, imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya.


Büyükşehir yasasından önce CHP’li olan Küçükköy Belediyesi, o dönemde Sarımsaklı’da yüzde 2’lik imar düzenlemesi projesi geliştirmiş, ancak proje “Plaj kum özelliğini yitirir” gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. Ancak, Sarımsaklı plajı, yeni yasayla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanınca durum değişti. Bu kez, AKP’li Büyükşehir Belediyesi Sarımsaklı kumsalını yüzde 5 oranında imara açmayı öngören yeni bir proje geliştirdi ve Bakanlığa sundu. Sarımsaklı ve Ayvalık halkı, şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni projeye yanıtını merakla bekliyor. 


260 BİN METREKARELİK BETON DÖŞENECEK

Başbakanlık’tan alınan özel izinle AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Sarımsaklı plajı için yeni bir imar dolgu planı hazırlandı. Sarımsaklı’daki yaklaşık 800 dönümlük plaj alanı ile...