12 / 05 / 2024

Saros Körfezi çalışması

Saros Körfezi çalışması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan “ Saros Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi Karasal ve Denizel Biyoçeşitlilik Araştırma Projesi ” tamamlandı.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Saros Körfezi'ndeki sit alanları işletmeye açılıyor mu?

Saros Körfezi’nin Keşan ve Enez sahillerinin ticari işletmeye açılacağı belirtildi. Saros kıyılarında toplam 127 bin 464 metrekarelik olan 14 ayrı kıyı bölümü kiralanacak ve ticari alan yapılabilecek. Trakya Platformu'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Silivri'de yıkım çalışması yapılan binadan düşen işçi yaralandı!

İstanbul Silivri'de deprem sonrası boşaltılan binada yıkım çalışması yapan inşaat işçisi, 3. kattan düşerek yaralandı.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros Körfezi'ne yapılacak limana tepki!

BOTAŞ’ın Saros Körfezi’ne yapmak istediği FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) doğal gaz limanı çevrecilerin tepkilerine sebep oldu. CHP, BOTAŞ’ın projesini Meclis’e taşıdı.

Elazığ'da 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Elazığ'da yaklaşık 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık ve bu çalışma gerçekten yeni Elazığ için Türkiye'ye ve dünyaya örnek gösterilebilecek." dedi.

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Kırgızistan'da inşaat malzeme pazarlarının çalışmasına izin verildi!

Kırgızistan'da 25 Mart'ta ilan edilen OHAL bu gece itibarıyla bitti, inşaat malzeme pazarlarının çalışması için izin çıktı...

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Elazığ'da köklü bir dönüşüm çalışması başlatacağız!

Çevrecilik ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ'nin 400 konut yapımı için projelendirme çalışmasına başladığını belirterek; "Bir de elimizde 400 rezerv konut var. Bunları da bilhassa binaları yıkılan vatandaşlarımızla görüşmek suretiyle değerlendireceğiz" dedi...

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Çorum Karakeçili Yolu’nda yıkım çalışmaları başladı!

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Gazi Caddesi ile Fatih Caddesi’ni birbirine bağlayacak 650 metre uzunluğundaki Karakeçili Yolu’nda yıkım çalışmasına katıldı.

Iğdır’da yıkım çalışmaları sırasında bina çöktü!

Iğdır’da 6 katlı bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. Alican Açkan isimli vatandaş, binanın hiçbir önlem alınmadan yıkılmasına tepki gösterdi.

Saros Körfezi çalışması Haberi

Saros Körfezi çalışması


Proje sonuçları yapılan çalıştay ile bilim dünyası ve kamuoyu ile paylaşıldı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Osman Öztürk başkanlığında yapılan çalıştaya, projede yer alan akademisyenler, konuyla ilgili bilim heyeti ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nden uzman bir ekip katıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, bütünleşik alan yönetimi yaklaşımı ile sürdürülebilirlik anlayışına uygun şekilde planladı. Korumak ve yönetmek stratejisinden hareketle Saros Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesinde yapılacak Yönetim Planı ve Çevre Düzeni Planlarına altlık oluşturulması amacıyla, biyolojik açıdan kıyı ve deniz ortamı değerlendirilerek önceliklerin belirlenmesi için mevcut makroskobik denizel ve karasal biyolojik çeşitliliğin tespiti yapıldı.


Proje sonucunda; Saros Körfezi, Karasal ve Denizel alanda 6 endemik tür ve ülkemiz için 8 tür yeni kayıt olmak üzere toplamda 941...