28 / 04 / 2024

Saros Körfezi’nde biyoçeşitlilik çalışması tamamlandı!

Saros Körfezi’nde biyoçeşitlilik çalışması tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan “ Saros Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi Karasal ve Denizel Biyoçeşitlilik Araştırma Projesi ” tamamlandı.




Proje sonuçları yapılan çalıştay ile bilim dünyası ve kamuoyu ile paylaşıldı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Osman Öztürk başkanlığında yapılan çalıştaya, projede yer alan akademisyenler, konuyla ilgili bilim heyeti ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nden uzman bir ekip katıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, bütünleşik alan yönetimi yaklaşımı ile sürdürülebilirlik anlayışına uygun şekilde planladı. Korumak ve yönetmek stratejisinden hareketle Saros Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesinde yapılacak Yönetim Planı ve Çevre Düzeni Planlarına altlık oluşturulması amacıyla, biyolojik açıdan kıyı ve deniz ortamı değerlendirilerek önceliklerin belirlenmesi için mevcut makroskobik denizel ve karasal biyolojik çeşitliliğin tespiti yapıldı.


Proje sonucunda; Saros Körfezi, Karasal ve Denizel alanda 6 endemik tür ve ülkemiz için 8 tür yeni kayıt olmak üzere toplamda 941 tür tespit edildi.


TOKİ Haber


Geri Dön