17 / 05 / 2024

Sarp kapısı son durum

Sarp kapısı son durum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Sarp kapısı hızlandırılacak. Ümit ediyoruz ki, tek pencere sistemine geçebileceğiz ve bütün Avrupa'nın, Türkiye'nin, Kafkaslar üzerinden Orta Asya'ya karayoluyla bağını daha da hızlandıracağız"

Konut kredisi faizleri yükseldi, nakit parası olanlara indirim kapısı açıldı!

Konut kredisi faiz oranları yükselince, nakit parası olup ev almak isteyenler içinde bir fırsat kapısı açıldı. İşte detaylar...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün 31 Mayıs!

Ev, arsa, iş yeri gibi taşınmazlar için mülk sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisinin bu yıla ait ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibarıyla başladı, 31 Mayıs son tarih olarak açıklandı.

Ev hayalleri kabus oldu: Hem faizler hem de fiyatlar uçunca, vatandaşlar banka kapısından geri döndü!

Türkiye'de ortalama bir konutun fiyatı 3 milyon TL'ye yaklaşırken, yeni bir konut sahibi olmak isteyenler de yüksek faiz oranları sebebiyle bankaların kapısından geri döndü. 

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Yastık altında parası olanlar bankaların kapısını tıklattı! 100 bin TL'nin 32 günlük faizi ne kadar 22 Mart 2024?

Son dönemde faiz oranlarında yaşanan artış, tasarruf sahipleri için de adeta yeni bir gelir kapısı oldu. Peki bankaların Mart 2024 mevduat faizi oranlarında son durum ne? İşte banka banka son dakika mevduat faizi oranları 22 Mart 2024... 

Ev almak isteyenler Akbank, İş Bankası, Garanti ve Yapı Kredi'nin kapısını tıklattı! Hangi bankanın faizi ne kadar?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler Akbank, İş Bankası, Garanti ve Yapı Kredi'nin kapısını tıklattı! Peki hangi bankanın faizi ne kadar? İşte Mart 2024'te 4 bankanın konut kredisi faizleri...

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Ev hanımlarına müjde! Emeklilik kapısı açıldı! Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir?

Uzun yıllar gündemde olan çalışmayan ev hanımları için emeklilik kapısı açıldı. Son zamanlarda yapılan yeni düzenlemeler ile çalışmayan ev hanımları da emekli olabilecek. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan son dakika 235 adet personel alımı! Açık kadrolar ve alım yapılacak iller belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 235 personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru koşulları, son başvuru tarihi ve açık kadrolar ve alım yapılacak tek tek belli oldu.

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü sürpriz bir kararla 90 personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 25 Ağustos!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında bünyesinde istihdam etmek üzere 90 adet personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli olurken, son başvuru tarihinin de 25 Ağustos olduğu öğrenildi.

TCDD çok sayıda personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu! Acele edin!

TCDD, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımladığı ilan aracılığıyla 42 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Tüm başvuru şartlarını tek tek açıklayan TCDD, son başvuru tarihinin ise 18 Ağustos olduğunu paylaştı.

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Sarp kapısı son durum Haberi

Sarp kapısı son durum


Cumhurbaşkanı Gül, "Sarp kapısının daha da hızlandırılmasıyla ilgili çalışmalar başlattık. Avrupa'nın, Türkiye'nin, Kafkaslar üzerinden Orta Asya'ya karayoluyla bağını hızlandıracağız" dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ulaştırmada, Sarp kapısının daha da hızlandırılmasıyla ilgili çalışmalar başlattık. Orada, ümit ediyoruz ki, tek pencere sistemine geçebileceğiz ve bütün Avrupa'nın, Türkiye'nin, Kafkaslar üzerinden Orta Asya'ya karayoluyla bağını daha da hızlandıracağız"


Cumhurbaşkanı Gül ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi. 


Gül, basın toplantısındaki sözlerine Tiflis'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Zirvesi'nin ardından bugün ziyaretin resmi ayağının gerçekleştiğini kaydeden Gül, zirve kapsamında bölgenin stratejik önemi çerçevesinde gerçekleşen projeleri gözden geçirme ve yeni projelerle ilgili talimat verme imkanı bulduklarını ifade etti. 


Türkiye'nin Gürcistan'a dostu ve komşusu olarak daima büyük...