04 / 05 / 2024

şartlı bağış

şartlı bağış

Tapuda bağış, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda şartlı bağış nedir? Tapuda şartlı bağış nasıl yapılır?

Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen memur alımı yapacağını duyurdu. Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak!  Peki, 1500 denetmen iş başvuru tarihi ve şartları neler? 

İŞKUR 2022 Kasım ayı KPSS şartlı ve şartsız binlerce personel alımı başladı! İlkokul, ortaokul, lise, üniversite...

İŞKUR personel alımı iş ilanlarını resmi sitesi üzerinden yayımlamaya devam ediyor. Farklı illerde ve pozisyonlarda yapılacak olan alımlar için ilgili ilanlarda belirli koşulları taşıyan adaylar yine ilanda belirli olan tarihlerde başvurularını gerçekleştiriyor. İşte İŞKUR 2022 personel alımı başvur

Bakanlık duyurdu! 2 bin 600 liradan 4 bin liraya çıkan ödemeler hesaplara geçmeye başladı! İşte detaylar!

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca (TŞYGDV), şartlı bağış çerçevesinde hak sahiplerine ödenen aylık ödemeler artırıldı. İşte detaylar!

Şehit yakını ve gazilere müjde! O destekler bugün 1.400 TL zamla hesaplara yattı!

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı (TŞYGDV) tarafından, şartlı bağış kapsamındaki hak sahiplerine ödenen aylık tutar yükseltildi. İşte yeni şehit yakını ve gazilere ödenen aylık bağış tutarı...

5 bin liradan başlayan maaşla İŞKUR personel alımı yapıyor! 2022 KPSS şartlı ve şartsız...

İş arayan vatandaşlara iş imkanı sunan İŞKUR, en güncel iş ilanlarını resmi internet sitesinde duyurmaya devam ediyor. İŞKUR en az ilkokul mezunu, 5 bin TL ile 9 bin TL maaş aralıklı, KPSS şartlı ve şartsız güncel İŞKUR personel ilanlarını yayınladı. İşte ayrıntılar...

Artlıne Desıgn Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Artlıne Desıgn Mimarlık İnşaat Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Seda Albayrak tarafından kuruldu.

Ev göstermede yeni dönem başladı!

Emlakçılara yetki belgesi şartlı dönem 1 Eylül'de başladı. Peki emlakçılık yetki belgesiyle neler değişti? İşte alıcı ve satıcı tarafında değişenler...

Anayasa Mahkemesi, AOÇ'nin yapılaşmaya açılmasının iptali talebini reddetti!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ), Atatürk’ün şartlı bağış kaydına rastlanmadığını açıkladı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi için yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi hakkında açılan davada "Atatürk’ün şartlı bağışına aykırı işlem yapılamaz" dedi

Galatasaray'ın Riva projesine şartlı onay, Florya'ya red!

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Florya ve Riva arazilerinin satışı konusunda: "Riva'ya şartlı onay veririm ama Florya'ya asla. Florya, neden bu anlaşmanın içine konuyor anlamış değilim. " dedi.

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi?

Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Peki, hibe şartlı olarak yapılabilir mi? Rücu şartlı hibe olur mu?

Rücu şartlı hibe nedir?

Hibe, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. Hibe işlemi rücu şartı ile de yapılabilir. Peki, rücu şartlı hibe nedir?

Tapuda şartlı bağış nedir?

Tapuda bağış, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda şartlı bağış nedir? Tapuda şartlı bağış nasıl yapılır?

şartlı bağış Haberi

şartlı bağış

Tapuda şartlı bağış nedir?

Tapuda bağış, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Bağışın yapılabilmesi için kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.


Bağış işleminin yapılabilmesi için ayırt etme gücüne sahip gayrimenkul sahibinin gerekli belgeler ile tapuya müracaat etmesi gerekiyor. Peki, tapuda şartlı bağış nedir?


Bağış yapılırken bağışı yapan kimse bağışı kabul eden kimseye bir kısım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bu mükellefiyet bir şeyi yapma veya yapmaktan kaçınma şeklinde olabiliyor. Böyle bir mükellefiyet varsa bağış resmi senedine bu mükellefiyet de yazılıyor.


Buradaki rücu şartı sadece bir tek şart olabilir. O da bağışı kabul edenin bağışlayandan önce ölmesi halinde taşınmazın bağışlayana geri döneceği şartıdır. Bunun dışında bir şartla taşınmaz geri dönmez (TST.11). Ancak bir tüzel kişi...