18 / 05 / 2024

Şartlı hibe ne demek

Şartlı hibe ne demek

Hibe, Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesine bağış olarak ifade ediliyor. Peki, şartlı hibe nedir? Şartlı hibe nasıl gerçekleşir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

Hibe nedir? Hibe desteği nasıl alınır? Kimler hibe desteğinden yararlanabilir?

Hibe, günlük yaşamımızda sıkça karşılaşılan bir kavramdır ve birçok kamu kurumu tarafından sağlanan hibe destekleri nedeniyle giderek daha önem kazanmaktadır. Peki, hibe nedir, hibe desteği ne anlama gelir ve hibe almak ne demek? İşte hibe ile ilgili tüm merak edilen bilgiler…

Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Ticaret Bakanı Bolat, KOOP-DES'te kadın kooperatiflerine ilişkin hibe tutarlarının artırıldığını açıkladı. Peki, Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Depremzedelere Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Başladı mı? İşte Detayları ve Nasıl Başvurulur?

Depremzede hibe ve faizsiz kredi başvurusu detayları belli oldu. Deprem bölgesinde etkilenen vatandaşların evlerin inşa edilmesinde hibe ve faizsiz kredi desteği sunuluyor. Başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. İşte depremzedeler için hibe ve faizsiz kredi desteği detayları…

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Koray GYO, Eyüpsultan Göktürk'teki arsasının hisselerini Eyüpsultan Belediyesi'ne hibe etti! 

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Eyüpsultan Göktürk'te yer alan arsasının hisselerini Eyüpsultan Belediyesi lehine kayıtsız ve şartsız olarak hibe edildi. İşte ayrıntılar...

Çiftçiler dikkat! Bu iki hibe desteği için son günü kaçırmayın!

Eskişehir İl Tarım Müdürlüğü çiftçilere çapa makinesi ile pülverizatörde hibe desteği veriyor. En az bir yıldır Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin yararlanabileceği destekler için son başvuru tarihi 20 Ocak 2023.

Ziraat Bankası hibe desteği veriyor mu? Ziraat Bankası 2 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir?

Hibe desteği gündemde yer alan konulardan biridir. Kamu bankası elini cebine attı. Vatandaşlar, Ziraat bankasının ne kadar hibe verdiğini araştırıyor. İşte detaylar!

2022-2023 KYK ilk ödeme ne zaman yapılacak? KYK burs ve kredi ödeme tarihleri belli oldu mu?

KYK 2022-2023 ilk ödeme ne zaman KYK hibe ve kredi ödeme tarihleri ​​açıklandı mı? Sorularının cevapları en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte bütün ayrıntılar...

TÜBİTAK’tan girişimcilere 450 bin TL hibe desteği! Son başvuru tarihi 29 Temmuz

Teknopark İstanbul kuluçka merkezi Cube Incubation, BİGG Cube Incubation Programı kapsamında yeşil dönüşüm fikri olan girişimci adaylarına başvuru çağrısı yaptı. 450 bin TL hibe desteği sağlanacak projeler için ön başvurular 29 Temmuz 2022 Cuma gününe kadar alınacak.

Çiftçiye bir destek daha açıklandı! 30 bin TL hibe veriliyor!

Milyonlarca çiftçi hayvancılık desteklerini araştırıyor. Çiftçiler hayvancılıkta hibe desteği başvurusunu ve şartlarını merak ediyor. Peki çiftçilere hayvancılık desteği başvurusu nasıl yapılır? Çiftçilere ne kadar hayvancılık desteği veriliyor? İşte merak edilenler...

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Şartlı hibe ne demek Haberi

Şartlı hibe ne demek

Şartlı hibe nedir?

Hibe, kelime anlamı olarak bağışlamak, karşılıksız vermek anlamlarına geliyor. Bir diğer ifade ile hibe; bir malı karşılık beklemeden bir başkasına vermek olarak tanımlanıyor.


Hibe; "Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesine bağıştır." Bağışlama hayatta olan kimseler arasında mülkiyetin tamamını veya bir kısmını hiçbir ivaz (karşılık gözetmeden) devredildiği tasarruftur.


Kimler hibe yapamaz?

18 yaşını bitirmemiş kimse bağış yapamaz. Yine zihinsel özürlü kimseler bağış yapamazlar. Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamazlar. Vasi vesayeti altındaki kimsenin malını bağışlayamaz. Anne-baba da velayetleri altındaki küçüğün malını satabildiği halde bağışlayamaz. 

Küçük ve kısıtlılar temyiz kudretine sahip olmak kaydıyla reşit olmasa da kendisine yapılacak bağışı kabul edebilir. Ancak veli veya vasi küçük...