30 / 04 / 2024

Satıcı adına ödenen tapu harcının iadesi davası

Satıcı adına ödenen tapu harcının iadesi davası

Bazı taşınmaz satışlarında toplam tapu masrafı yalnız alıcı tarafından ödeniyor. Bu bedeli ödeyen alıcılar, satıcının ödemek ile mükellef olduğu kısmın iadesini talep edebiliyor. Peki, satıcı adına ödenen tapu harcının iadesi mümkün mü?

'Cem Yılmaz Levent'teki villasını 100 milyon liraya satıyor' iddiasına cevap: Artık şakadan çıktı...

Komedyen ve oyuncu Cem Yılmaz, Levent’teki villasını 100 milyon liraya satışa çıkardığına dair haberler gelirken, Cem Yılmaz ''artık şakadan çıktı, maksatlı bir şeye dönüştü'' diyerek çıkan haberlere tepki gösterdi.

Borsada BOFA çıkmazı! BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

BoFA, ülkemizdeki borsada birçok hissede yüklü miktarda alım satım yapmakta. Bir çok yatırımcı BoFA'nın yapmış olduğu yüklü alımları takip ederek hisse değerlerini inceliyor. Peki BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Twitter kullanıcılarına müjde! Artık özellikler Twitter’da da olacak!

Elon Musk, Twitter kullanıcılarına müjdeyi verdi. O özellikler artık Twitter’da da olacak. İşte detaylar!

Oğuz Satıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı kimdir? Oğuz Satıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Oğuz Satıcı'nın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Oğuz Satıcı`nın hayatına dair merak edilenler.

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Pek çok kişi için pratik ve kolay bir yöntem olarak alışkanlık haline gelen instagram gibi platformlardan veya özellikle alışveriş için açılmış uygulamalardan alışveriş yapıyor.  Belli bir dükkan ve muhatap olmadığı için bazı satıcılar ise uyanıklık yaparak bunu fırsata çevirmeye çalışıyor ve ürünü

 MediaMarkt'tan kaçırılmayacak fırsat! Web kullanıcılarına özel Samsung A73 indirimi... 22 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yılbaşı öncesi kampanyalar zincirine katılan markalardan biri de MediaMarkt oldu. Samsung Galaxy A73 128 GB modeline geldi. Media Markt'in sadece Web kullanıcılarına özel yaptığı kampanya ilgililerini cezbetti. Peki Samsung Galaxy A73 128 GB ne kadar?

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Carrefoursa'da Yumoş, Vernel, Bingo çamaşır yumuşatıcılarına yüzde 25 indirim! İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Carrefoursa Market çamaşır yumuşatıcılarına yüzde 15 indirim yaptığını duyurdu. Peki Carrefoursa'da çamaşır yumuşatıcıları ne kadar, kaç TL oldu? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…

Garanti Bankası’ndan Çiçek Sepeti için dev promosyon: Yüzde 0 faizli avans hesap!

Garanti Bankası çiçek sepeti satıcılarına %0 faizli avans ve 1.500 TL’ye kadar reklam desteği sunuyor. İşte detaylar…

Satıcı adına ödenen tapu harcının iadesi davası Haberi

Satıcı adına ödenen tapu harcının iadesi davası

Satıcı adına ödenen tapu harcının iadesi!

Taşınmaz mal tapu devir sürecinde tapu dairesine belli oranlarda harç ödeniyor. Toplamda satış bedeli üzerinden binde 40'ın ödenmesi gereken harcın binde 20'sini alıcı, binde 20'sini satıcı ödüyor.


Bazı satışlarda bu toplam masraf yalnız alıcı tarafından ödeniyor. Bu bedeli ödeyen alıcılar, satıcının ödemek ile mükellef olduğu kısmın iadesini talep edebiliyor. 


Ancak, Danıştay'ın aldığı karara göre, alıcılar satıcı adına ödediği tapu harcının iadesini isteme hakkına sahip olmuyor.


DANIŞTAY


VERGİ DAVA DAİRELERİ

İCRA YOLUYLA YAPILAN SATIŞLARDA SATICI ADINA TAHAKKUK ETTİRİLEN TAPU

HARCININ ALICI TARAFINDAN ÖDENMİŞ OLMASININ BU HARCIN İADESİ GEREKEN

KISMININ ALICI TARAFINDAN DAVA KONUSU EDİLMESİNE OLANAK VERMEYECEĞİ

HK.


Bankanın icra yoluyla satın aldığı fabrika binasının adına tescili sırasında tahsil edilen harcın bir kısmının fazla ödendiği ileri sü- rülerek yasal faizi ile...