30 / 04 / 2024

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir

Devlete ait olan kimi hazine taşınmazları, satışa çıkarılabiliyor. Buna karşın kimi hazine taşınmazlarının satışı yapılmıyor. Peki, satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir? İşte satılamayan hazine taşınmazları...

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir?

Hazine taşınmazları; genel hükümlere göre, doğrudan ve özel kanunlara göre satılabiliyor. Peki, Genel hükümlere göre satışlar kimlere yapılır? Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir? İşte yanıtı..

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

Hazineye ait 60 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz satışa sunulacak!

2022-2024 döneminde toplam 60 milyon metrekare yüzölçüme sahip Hazine taşınmazının vatandaşlara arz edilmesi planlanıyor. 

18 ilde 10 milyon metrekare Hazine taşınmazı kiralanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 yılda, her yıl için 20 milyon metrekare Hazine taşınmazını, yatırım teşviki çerçevesinde vatandaşlara tahsis etmek üzere ilana çıkaracak...

Kamunun taşınmaz fırsatı sürüyor!

3.4 milyon adet Hazine taşınmazının satış, kiralama vb. işlemlerini yürüten Milli Emlak, yılsonuna kadar Doğu ve Güneydoğuda 10 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazını yatırımcılara arz edecek...

Yapı kayıt belgeli Hazine taşınmazlarını satın alma fırsatı!

AK Parti Grubu, çevre ve şehircilik alanında bir dizi uygulama değişikliği için 28 maddelik yasa teklifi hazırladı. Teklif kapsamında yapı kayıt belgesi alınan Hazine taşınmazını satın almak isteyenlere 31 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru süresi veriliyor.

Hazine taşınmazları ekonomiye kazandırılıyor!

20 milyon metrekarelik hazine taşınmazı alan hayvancılık yatırımı için yatırımcılara sunulacak. Yatırıma uygun 6 bin 500 hazine taşınmazı ihale ile satışa çıkacak.

Maliye Bakanlığı 9 ildeki 19 Hazine taşınmazını kiraya verecek!

Maliye Bakanlığı 9 ilde 19 Hazine taşınmazını ağaçlandırma amaçlı çok düşük bedelle kiraya verecek. Bu kiralamalarda ilk beş yıl için belirlenen bedelin yüzde 50’si alınacak..

Kamu ve hazine taşınmazları satışa çıkıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 7 bin 349 adet Hazine taşınmazını ihaleyle satmaya, 351 taşınmazı kiralamaya hazırlanıyor. Hazine taşınmazları teşvik belgeli yatırımlarda yatırımcıya çok cazip fırsatlar sunuyor.

Pendik Kurtköy'de satılık taşınmaz 15,2 milyon TL'ye!

Pendik Belediyesi tarafından Pendik Kurtköy'de yer alan taşınmaz satışa sunuluyor. İhalesi 3 Ağustos 2017'de gerçekleştirilecek taşınmazın satış bedeli 15 milyon 229 bin 325 TL olarak belirtiliyor.

EGO'dan Ankara Mamak'ta 95.7 milyon TL'ye satılık taşınmaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi EGO Genel Müdürlüğü, Mamak'taki taşınmazını 95.7 milyon TL'ye satıyor..

İzmir Seferhisar'da 15,3 milyon TL'ye taşınmaz satılıyor!

İzmir Seferhisar'da yer alan taşınmaz 15 milyon 350 bin TL'ye satılıyor. Seferihisar Belediye Başkanlığı tarafından satışa sunulan taşınmazın ihalesi 21 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Gaziantep Umut Mahallesi'nde 4,1 milyon TL'ye taşınmaz!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Umut Mahallesi'nde yer alan taşınmazı 4 milyon 100 bin 307,50 TL'ye satışa sunuyor. Taşınmazın ihalesi 8 Haziran Perşembe günü saat 15:00'da yapılacak.

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir Haberi

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir?

Devlete ait olan kimi hazine taşınmazları, satışa çıkarılabiliyor. Hazine taşınmazları, "genel hükümlere göre satış, doğrudan satış ve özel kanunlara göre satış" olmak üzere 3 farklı şekilde yapılabiliyor.


Buna karşın kimi hazina taşınmazlarının satışı yapılmıyor. Satışı mümkün olmayan hazine taşınmazları, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında şu şekilde açıklanıyor:


a) Kamu hizmetlerine tahsisli bulunan taşınmazlar,


b) Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup tescili mümkün olmayan taşınmazlar,


c) 4/4/1990 tarihli ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında bulunan taşınmazlar,


ç) 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında olup, Kültür ve Turizm Bakanlığınca satılması uygun görülmeyen taşınmazlar,        


d) 9/8/1983 tarihli ve 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu uyarınca milli park, tabiat parkı, tabiat anıtı ve tabiatı...