30 / 04 / 2024

satış sonrası kiracının durumu

satış sonrası kiracının durumu

Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor. Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

Son günlerde en merak edilen konulardan biri, oturduğu evi satılan kiracının tahliye edilip edilemeyeceği oldu. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi halihazırda devam eden kiracıların evleri satışa konu olabiliyor. Peki, kiracının evi satılırsa ne olur? Hakları nelerdir?

Oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022!

Mal sahipleri kiraya verdikleri taşınmaz mallarını satabiliyor. Kiracılar ise bu durumda karşılaşmaları halindeki haklarını merak ediyor. İşte oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022...

Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Pazarlama ve satış platformu kurmanın zamanı!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir bugün " pazarlama ve satış platformu kurmanın zamanı " konusunu ele alan bir yazı yazdı. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı...

Satılan dükkandaki kiracının hakları!

Gayrimenkul mevzuatına göre mal sahibi kiraya verdiği taşınmazını isterse daha sonra satabiliyor. Bu durum karşısında bazı hakları bulunuyor. Peki, satılan dükkandaki kiracının hakları nelerdir?

Yabancılara satılan konutların niteliği değişiyor!

Yabancılara satılan konutların niteliği değişiyor. Daha önce lüks konutlara, rezidanslara yönelen yabancılar, şimdi daha küçük ve daha ucuz konutlar satın almaya başladı.

Kiracının tahliye ihtarnamesi örneği!

Ev sahibi, bazı durumlarda kiracısına ihtar gönderebiliyor. Kiracıya gönderilecek tahliye ihtarnamesi, gönderme nedenine de göre şekilleniyor. İşte kiracının tahliye ihtarnamesi örneği..

10 yıllık kiracının tahliyesi 2016!

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi ancak Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümler dahilinde feshedilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi 2016 nasıl yapılır? Kiracıya nasıl bildirim yapılır?

Kiracının anahtar teslim tutanağı 2016!

Kira anlaşmasının yapılması halinde mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiracı aynı zamanda evden çıkarken de tutanak imzalıyor. İşte kiracının anahtar teslim tutanağı 2016 örneği..

Kira sözleşmesinde kiracının ölümü!

Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?

satış sonrası kiracının durumu Haberi

satış sonrası kiracının durumu

Satış nedeniyle kiracı tahliyesi!

Ev sahipleri, kiraya verdikleri evi satabiliyor. Evde kiracı olması, malikin ev üzerindeki tasarruf hakkını kısıtlamıyor.


Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor.


Ancak, evi satın alan yeni malikin bu eve ihtiyacı olması durumunda, kiracısınden evi tahliye etmesini isteyebiliyor. Bu tahliye isteminin kanunda belirtilen şekilde yapılmaması halinde kira sözleşmesi feshedilemiyor.


Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl istenir? Satış nedeniyle tahliye ihtarnamesi nasıl yapılmalıdır?


Borçlar Kanunu- Evin satışı nedeniyle kiracı tahliyesi

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak...