02 / 05 / 2024

Savaş Ay

Savaş Ay

2013 yılında hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Savaş Ay'ın Bodrum'daki yazlığı aileye birbirine kattı. Yazlık, baba bir anne ayrı iki mirasçı kardeşi, karşı karşıya getirdi. 

1984 yılında İstanbul'da yazlık ev kiraları tavan yapmış!

1984 yılında İstanbul'da yazlık kiraları tavan yapmış. Adalar'da birçok yazlık 2 ve 2.5 milyon lira arasında kiraya veriliyormuş. Yazlık evler Florya, Ataköy'de ise 60 bin ile 2.5 milyon lira arasında değişiyormuş.

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Petrol fiyatları 3 ayın ardından 75 doların altına geriledi! 3 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı

Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselişe geçen petrol fiyatları 3 ayın ardından tekrar 75 doların altına geriledi. Peki bugün brent petrol ne kadar? 3 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? 3 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı... 

İndirimlerin ismi Anpa Gross'tan ayçiçek yağına çılgın kampanya

Son senelerde devamlı olarak ücreti yükselen ayçiçek yağı ücretleri Ramazan Bayramı ile beraber düşüşe geçti. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş akabinde stoklarda biten ve fahiş ücretlere satılan ayçiçek yağı geçtiğimiz sene sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Ayçiçek yağına rekor indirim! Marketlerde ayçiçek yağı rekabeti! Stoklar erimeden alın! 15 Ocak 2023 fiyat listesi…

Ayçiçek yağına gelen indirim haberleri sosyal medyayı salladı. Marketlerde adeta ayçiçek yağı savaşı başladı. Stoklar erimeden ve fiyatlar zamlanmadan alın. İşte ayçiçek yağı fiyatları…

Brent petrol son 4 ayın en düşük seviyesine geldi! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?

Dünya üzerinde pandemiyle başlayan ekonomik daralma, Rusya Ukrayna savaşıyla iyice ipleri gerdi. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD başta olmak üzere diğer ülkelerin ekonomilerinde beklenen resesyon endişesi brent petrol fiyatlarını son 4 ayın en düşük seviyesine çekti.

Hükümet ayçiçek yağlarının fiyatını düşürecek kararı açıkladı! BİM'de indrim yapıldı

Hükümet son dönemde Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle artan ayçiçek yağı fiyatlarının aşağı çekilmesinde etkili olacak bir karara imza attı. Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren karara göre süreç 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Karar sonrası BİM'de ayçiçek yağı fiyatları düştü.

Avrupa'da un ve ayçiçek yağı fiyatlarında zirve beklentisi

Savaş nedeniyle Avrupa'da başta un ve ayçiçeği yağı olmak üzere temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları ve bazı ürünlerdeki tedarik sıkıntısı tüketiciler için endişe kaynağı olmaya devam ederken, Avrupa'da gıda enflasyonunun bu yaz zirve yapması öngörülüyor

5 litrelik ayçiçek yağına ŞOK indirimi! Toz şeker fiyatları da düştü (11 Mayıs fiyat listesi)

Ayçiçek yağlarında yeni sezon başlamadan önce fiyat listeleri günbegün yenileniyor. Ukrayna tarafından dünyaya pazarlanan ayçiçek yağları savaş yüzünden her an pahalanma riskiyle karşı karşıya. Marketler de ellerindeki ayçiçek yağı stoklarını eritiyor.

Ayçiçek yağında umut doğdu! İşte fiyatındaki artış yüzdesi

Rusya ve Ukrayna savaşıyla birlikte fiyatı en çok artan ürün Ayçiçek yağı olmuştu. Ancak Nisan ayı verilerinde fiyat artışının durduğu görüldü.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Ünlü market zincirinden ayçiçek yağı satışına yetersiz stok kotası

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın sürmesi ve Donbass'a yönelik Rus harekatı dünyadaki ayçiçek yağı krizini yeniden tetikledi. İngiltere'de ünlü market zinciri ayçiçek yağı satışlarına kota getirdi. Türkiye ise Ukrayna'dan indirimli yağ alacağını duyurmuştu.

Ayçiçek yağında indirim bekleyenlere sürpriz haber! Yüzde 25 daha ucuz olacak sanılıyordu ama...

Ayçiçek yağında son 3 aydır yaşanan gelişmeler vatandaşın yakın takibinde. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle ayçiçek yağı fiyatlarından her an yeni bir gelişme olabilir. Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatlarının düşeceği konuşuluyordu! Gelen son dakika haberi beklentileri sarstı.

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

Yükselen enflasyon oranları, Rusya Ukrayna arasındaki savaş, Çin'deki koronavirüs vakaları gibi belirsizlikler yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak adlandırılan altına talebi yükseltti. Gözler Mayıs ayına çevilirken kritik seviye bekleniyor...

Savaş Ay Haberi

Savaş Ay

Savaş Ay'ın Bodrum'daki yazlığı aileye birbirine kattı. Gırtlak kanseri tedavisi gördüğü hastanede 2013 yılında hayatını kaybeden gazetecinin Bodrum'un Torba mahallesindeki yazlığı, baba bir anne ayrı iki mirasçı kardeşi, bir kez daha karşı karşıya getirdi. 

İki kardeşi birbirine düştü!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yazlığı görmek için kente gelen Sanem Dolun Ay (19) diğer mirasçı Can Ay'ın 'konut dokunulmazlığını ihlal'den suç duyurusunda bulunması nedeniyle annesi Türkan Demir ile birlikte gözaltına alındı.  anem Dolun Ay ile annesi Demir, sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

Anne-kız, avukatları Ahmet Erdem Uslaş'ın eşliğinde, Torba'ya yazlığı görmeye gitti. Bu durum üzerine diğer mirasçı Can Ay'ın 'konut dokunulmazlığını ihlal'den suç duyurusunda bulunmasıyla Sanem Dolun Ay ve annesi Demir, aynı gün gözaltına alındı. 

Avukat Ahmet Erdem Uslaş'ın yaptığı açıklmada "İstanbul'da,...