28 / 05 / 2024

savaş gemisi inşa

savaş gemisi inşa

Askeri geminin 'Ferrari'sini Tuzla'da üreten Yonca Onuk, yeni modeli MRTP 44'de öyle bir teknoloji kullanıyor ki, dev savaş gemileri bile ona karşı koyamayacak...

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

BİMDER, İdlib'de inşa edeceği 20 konut için hayırseverlerden yardım bekliyor!

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER), Suriye'nin İdlib kentinin Türkiye sınırına savaştan kaçarak yerleşen mülteciler için 20 Evlik konut inşa etmek istiyor.

İHH Suriye'de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için geçen sene toplam 14 bin ev inşa etti.

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği briket evlere aileler yerleştirildi!

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği 650 briket eve savaş mağduru, ihtiyaç sahibi aileler yerleştirilmeye başlandı.

Lübnan'da iç savaştaki yıkılan yerlerin yeniden inşa edilmesi için  90 milyar dolara ihtiyaç var!

Lübnan'ın iç savaş nedeniyle yıkılan yerlerin tekrar inşa edilebilmesi için hala 90 milyar dolardan fazlasına ihtiyacı var. İç savaşın neden olduğu yıkımın etkileri 30 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen hala devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı sığınmacı gençler için spor tesisleri inşa ediyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suriye'deki iç savaş sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli gençlerin yaşadığı yerlere Avrupa Birliği iş birliğiyle 28 spor tesisi inşa edecek.

Güney Afrika'da nesli tükenmekte olan canlılar için 'Nuh'un Gemisi' inşa edilecek!

Nesli tükenmekte olan canlılar için Güney Afrika'da 'Nuh'un Gemisi' yapılacak. Devasa bir akvaryumu da barındıracak olan bu iddialı proje son teknoloji ile doğanın bir birleşiminden olacak.

İran Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Emir Emini, 7 yıllık iç savaş nedeniyle Suriye'de 600 milyar dolarlık zarar oluştuğunu ve İranlı şirketler tarafından ülkede 30 bin konut inşa edeceğini açıkladı.

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.

Suriyeliler için 19 ilde 215 okul inşa edilecek!

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan okul çağındaki 1 milyon 200 bin Suriyeli için seferberlik başlatıldı. AB tarafından finanse edilen proje kapsamında 19 ilde 215 okul inşa edilecek.

Somali Parlamento binası yeniden inşa edilecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), iç savaş sebebiyle hasar gören Somali Parlamento binasını yeniden inşa edecek. 

TOKİ Bünyan'da 216 yeni konut inşa ediyor!

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe ve Belediye Meclis üyeleri Bünyan’da inşa edilecek olan 216 konutluk projede incelemelerde bulundular.

savaş gemisi inşa Haberi

savaş gemisi inşa

Askeri gemi inşasında büyük başarılara imza atarak, tüm dünyanın tanıdığı uluslararası bir Türk markası yaratan Yonca Onuk, yüksek hız ve teknolojiye sahip Kaan sınıfı  botlarının en yenisi MRTP 44'te oldukça iddialı. MRTP 44'lerde teknolojinin sınırlarını zorlayan Yonca Onuk, 110 metrelik hücumbotlardaki silah sistemlerini 47 metrelik tekneye yerleştirecek, hız ve kıvraklığı ile büyük savaş gemilerine meydan okuyacak. Yonca Onuk 


Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ekber Onuk, "MRTP 44 çok iddialı bir proje. Sırtlandan ilham alarak ürettiğimiz bu küçük tekne ile büyük hücumbotlardan daha hızlı bir denizcilik elde edeceğiz ve 4 bin tonluk büyük bir savaş gemisini perişan edebilecek güce ulaşacağız" dedi.


Ürettikleri teknolojide doğadan da ilham aldıklarını vurgulayan Onuk, severek izledikleri belgesellerde sırtların aslanlarla mücadelesinden yola çıkarak savaş gemilerini buna göre inşa ettiklerini...