16 / 05 / 2024

şavşat yaşlılar yaşam merkezi

şavşat yaşlılar yaşam merkezi

Şavşat'a 5 kilometre mesafedeki Yavuzköy Köyü'nde yapımı devam eden yöre mimarisine uygun Sokak Tipi Yaşlılar Yaşam Merkezi inşaatı biterek açılması için gün sayıyor...

Tuzla Vesen Yalıları'nda bu yılın ikinci çeyreğinde yaşam başlıyor!

Vesen Yapı tarafından, Tuzla Mercan Koyu’nda Anadolu Yakası’nın denize sıfır konumlanan ilk ve tek projesi “Vesen Yalıları'nda 2024’ün ikinci çeyreğinde yaşamın başlaması planlanıyor.

Royalworld Artane Villaları satışa çıktı! Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor!

Royalworld Artane Villaları'nda satışlar 10 gün önce başladı. "Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor" sloganıyla tanıtılan projede 5+2 tripleks 28 villa bulunuyor. 

Manisa'da inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler Karaağaçlı Mahallesi'nde inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi...

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyleri kapılarını açıyor!

Etra Holding imzasıyla hayata geçirilen Herdem Sağlıklı Yaşam Köyleri kapılarını açıyor. Projede 1 ay ücretsiz konaklama ve deneyim fırsatı sunuluyor...

Gölbaşı Umutlu Yaşam Merkezi bugün açılıyor!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in talimatıyla inşa edilen Umutlu Yaşam Merkezi bugün vatandaşların hizmetine açılıyor.

Şavşat Gölü kenarında inşa edilen binaya tepki!

Artvin Şavşat'ta yer alan doğa harikası Karagöl'ün kenarında yapımı süren bina tepkilere sebep oldu. Bölge sakinleri, göl kenarında yapılaşmanın devam etmesinden endişe ettiklerini belirtti...

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi açıldı!

Göztepe'nin yeni stadı Gürel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi bugün Göztepe-Beşiktaş maçıyla kapılarını açtı...

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi açılıyor!

Göztepe'nin yeni stadı Gürel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi bugün Göztepe-Beşiktaş maçıyla kapılarını açıyor.

Kayseri Mustafa Kumlu Yaşlı Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi dua alacak bir projeye daha imza attı. Hayırsever Kumlu ailesi tarafından inşa edilecek olan Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşam Merkezi’nin temeli Mimarsinan Parkı içerisinde atıldı. 

Kayseri Yaşlı Yaşam Merkezi'nin temeli atılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever desteği ile kente kazandıracağı Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nin temeli atılıyor.

Bursa İnegöl'e geleneksel Şavşat evi yapılacak!

Bursa İnegöl'de yaşayan Artvin Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri dernek binalarını Şavşat evi konseptinde yapacaklarını açıkladılar. Dernek binası Şavşat kültürünü yaşatma amacı ile tamamen ahşaptan yapılacak.

Sivritepe Toplu Konutları’nda yaşam 2019'da başlıyor!

Temeli dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Sivritepe Toplu Konutları projesinde sona yaklaşılıyor. Sivritepe'de yükselen projede yaşam 2019'un ilk aylarında başlayacak.

Apad Gayrimenkul konforlu ve lüks bir yaşam vadediyor! 

Jacaranda Estate, etkileyici manzarası ve konforuyla özel bir yaşam konsepti sunuyor. Yalıkavak'ta 13 lüks villadan oluşan proje, yalnızca yaz aylarında değil yılın 12 ayı keyifle yaşayabileceğiniz bir yaşamın kapılarını açıyor.

şavşat yaşlılar yaşam merkezi Haberi

şavşat yaşlılar yaşam merkezi


Yapımı biterek açılması için gün sayan mimarisine uygun sokak tipi yaşlılar Yaşam yerleşkesinde kalacak olan yaşlılar yıllardır alışmış oldukları köy hayatına benzer bir yaşam sürecekler. Bu proje Türkiye'de ilk defa Şavşat'ta yapıldı. Başarılı olunduğu takdirde diğer bölgelerde örnek teşkil edecek. Yapılan evler yöre mimarisine uygun yapıldığı ve hem içeride hem dışarıda hareket alanı çok olduğu için burada konaklayacak olan yaşlılar, yıllardır alışmış oldukları ahşap evlerde yaşam sevdasına uzak ve hasret olmayacaklar. Yapılan yaşlılar yaşam merkezinde öncelikle Şavşat ve köylerinde bulunan ekonomik durumu iyi olmayan ve bakacak kimsesi bulunmayan 52 yaşlı vatandaş kalabilecek. 


Yapılan mimarı yapısı gereği bu yaşam yerleşkesinde 8 kişi daha fazladan kalma imkânına sahip olacak. Böylece burada toplam 60 yaşlı vatandaş bu hizmetten yararlanacak. Daha önce uygulanmamış sokak...