03 / 05 / 2024

sayıştay Kentsel dönüşüm araştırması

sayıştay Kentsel dönüşüm araştırması

Kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli alanlarda sadece yıkılan konutlarda oturanlara ödenebilecek kira yardımının kanunda olmayan çok sayıda kişiye yapıldığı tespit edildi.

Sayıştay, İZBETON raporunda 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz devredildiğini açıkladı!

Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Tic. ve San. A.Ş.’ye dair (İZBETON) raporunu yayımladı. Raporda, 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz şekilde protokolle devredildiği belirtildi. İşte detaylar...

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirilen Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı. Projede yakın zaman içerisinde temel atma işlemi yapılacak. 

İstanbul Deprem Çalıştayı'nda kentsel dönüşüm konuşuldu!

İBB tarafından İstanbul Deprem Çalıştayı 2-3 Aralık tarihleri arasında düzenlendi. Çalıştayda, binaların deprem güvenliği, kentsel dönüşüm, ilçelere afet merkezleri kurulması konuları görüşüldü.

6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm!

Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, Emlakkulisi.com okurları için 6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm konusunu kaleme aldı.

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi için geri sayım!

Bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi için geri sayım başladı. 

Kepez'de Kentsel Dönüşüm Çalıştayı gerçekleştirildi!

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya,  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katılım gösterdi. 

Van deprem ve kentsel dönüşüm çalıştayı sona erdi!

Van Büyükşehir Belediyesinin Van depreminin yıldönümünde gerçekleştirdiği “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” dün son erdi.

Fikirtepeliler kentsel dönüşümü bekliyor!

Hürriye Gazetesi yazarı Gülistan Alagöz bugünkü sayıda kentsel dönüşüm bekleyen aileleri konu aldı. İşte o haber...

6306 sayılı kanuna göre kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "6306 Sayılı Kanuna Göre Kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi gün sayıyor!

Kayseri'nin vizyon projelerinden biri olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde birinci etap çalışmaları hızla devam ediyor.

Hakkari'de kentsel dönüşüm bekleniyor!

Hakkari'de kentsel dönüşüm bekleniyor. Hakkari Belediye Başkanlığı altyapı çalışmalarını tamamlamak için gün sayıyor.

sayıştay Kentsel dönüşüm araştırması Haberi

sayıştay Kentsel dönüşüm araştırması

Yıkılan ev ve işyerlerinin hem kiracılarına hem de sahiplerine kira ödemesi yapıldığı ortaya çıktı. Bunun yanı sıra genelde 18 ay olan kira yardımının 36 ay boyunca yapıldığı tespit edildi. Kentsel dönüşüm harcamaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Dönüşüm Projeleri özel hesabından yapılıyor. Sayıştay'ın dönüşüm hesabında yaptığı incelemede kanuna uygun olmayan harcamalar tespit edildi. Kentsel dönüşüm kanununa göre anlaşmayla tahliye edilen yapıların içinde oturan kimse, ona kira yardımı yapılabiliyor. Ancak kanunun sonradan yayınlanan uygulama yönetmeliklerinde tahliye edilen evlerde oturan kiracılara da, evin sahiplerine de aynı anda kira ödenmesine dair hüküm getirildi. Ayrıca ev sahiplerine dönüşüm kapsamında olan tüm evleri için kira yardımı yapılması öngörüldü. Bu durum dönüşüm hesabından yapılan kira ödemelerinin önemli ölçüde artmasına sebep olunca Çevre ve Şehircilik Bakanı oluruyla...