28 / 04 / 2024

Sayıştay, İZBETON raporunda 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz devredildiğini açıkladı!

Sayıştay, İZBETON raporunda 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz devredildiğini açıkladı!

Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Tic. ve San. A.Ş.’ye dair (İZBETON) raporunu yayımladı. Raporda, 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz şekilde protokolle devredildiği belirtildi. İşte detaylar...



Kamu idareleri ve sosyal güvenlik kurumlarının maddi gelir ve giderlerini denetleyen Sayıştay tarafından, İzmir’deki belediyelerin 2022 yılına ilişkin raporlarını tek tek açıklandı. Sayıştay,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Tic. ve San. A.Ş.’ye dair (İZBETON) raporuna da yer verdi. 

Raporda açıklanan bulgulardan ilki, şirketin yabancı kaynaklarının öz kaynakları geçmesi nedeniyle finansal giderlere 

Ege'de Sonsöz'den Ozan Ekiz'in haberine göre; söz konusu raporda, "Şirket tarafından yabancı kaynak öz sermaye dengesini sağlanarak kullanmış olduğu yabancı kaynaklara ilişkin giderleri finansal gider kısıtlaması uygulamasına tabi tutulmadan tamamının giderleştirilmesinin sağlanması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Sayıştay, İZBETON raporunda 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz devredildiğini açıkladı!

4 KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ GENEL MÜDÜR İMZASIYLA YÜRÜRLÜĞE KONULDU 

Sayıştay tarafından açıklanan raporda, şirketin mali yapısını etkileyecek düzeyde olan faaliyetlerinde yönetim kurulu kararı gerekirken, yönetim kurulu kararı alınmadan genel müdür tarafından direkt imzalanmasının da altı çizildi. 

Muammen bedeli 1 milyar 254 milyon 881 bin 263,74 Türk Lirası olan 4 adet kentsel dönüşüm yapım işinin genel müdür imzasıyla yürürlüğe alındığı bilgisine de raporda yer verildi. 

Söz konusu Sayıştay raporunda, konuya ilişkin " “Şirketin herhangi bir yetki devri olmaksızın yönetim kurulu kararına dayanılmadan genel müdür imzasıyla sözleşmede taraf şekilde yükümlülüğe girmemesi gerekmekte olup yapılacak yetki devrine ilişkin düzenlemelerle yönetim kurulu kararı alınmadan genel müdür tarafından imzalanan sözleşmelerle taraf olabilecektir" açıklaması yapıldı. 

Sayıştay, İZBETON raporunda 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz devredildiğini açıkladı!

İZBETON raporunda yer alan bilgilere göre; Uzundere Mahallesi 3.Etap Kentsel Dönüşüm Alanı, Örnekköy 3.4 Etap Kentsel Dönüşüm Alanı, Aktepe Emrez 1. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı yapım işleri ile ilgili olarak Sayıştay tarafından, bu yapım işlerinin ilgili kanunlara göre üçüncü şahıslara mevzuata aykırı şekilde ihalesiz devredildiği belirtildi. 

Sayıştay, bu alanların protokol imzalanarak üçüncü şahıslara verilmesinin mümkün olmadığına da dikkat çekti. 

Bakan Uraloğlu'ndan elektrikli araç açıklaması: 2035'te her 2 araçtan biri elektrikli olacak!

Belediyeden satılık 8 arsa!

Emekli maaşı hesaplama sistemi değişiyor mu? Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika gelişmesi!

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...


Geri Dön