26 / 07 / 2024

Sberbank rusya

Sberbank rusya

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın müşterilerine ait 60 milyon kredi kartına ilişkin bilgiler çalınarak satışa çıkarıldı. Rus bankacılık tarihinin en büyük sızıntısıyla ilgili iç soruşturma başlatıldı.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

En Büyük Rus Bankası Sberbank Avrupa Pazarından Çekildi...

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, ülkede yaşanan ticari - ekonomik krizlerle ve yaşanan nakit çıkışları sebebiyle Avrupa pazarından çekilme kararı aldı...

Rusya'da 60 milyon kredi kartının bilgileri çalındı!

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın müşterilerine ait 60 milyon kredi kartına ilişkin bilgiler çalınarak satışa çıkarıldı. Rus bankacılık tarihinin en büyük sızıntısıyla ilgili iç soruşturma başlatıldı.

Rusya'da konut kredi faizleri yüzde 10'un altına düştü!

Rusya’da Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası en büyük kamu bankası Sberbank da faizlerini düşürme kararı aldı.

Rusya’da konut kredisi faiz oranları hızla yükseliyor

Rusya'nın en büyük devlet bankası Sberbank, Rus Merkez Bankası’nın faiz artışı dolayısı ile son üç ayda ikinci kez konut kredisi faiz artışına gitti. Rusya’da konut kredisi faiz oranları hızla yükseliyor.

3. Havalimanı'na Sberbank’tan 500 milyon euroluk kredi!

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. (IGA), Rusya’nın en büyük bankası Sberbank ile 500 milyon Euro’luk kredi için mutabakat imzaladı. Sberbank, söz konusu finansmanı Türkiye’deki yatırımı Denizbank aracılığı ile sağlayacak.

Sberbank'tan ev kredisi alana kedi hediye!

Rusya'nın dev bankası Sberbank, ipotekli konut kredisi (mortgage) ile ev alan müşterilerine "şans getirmesi" dileğiyle kedi hediye edeceğini açıkladı. Bu ilginç kampanya büyük ses getirdi.

Sberbank'tan Türkiye'den ev alacak Ruslara özel kredi!

Denizbank'ı bünyesinde bulunduran Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, Türkiye'den ev alacak Rusya vatandaşlarına özel kredi verecek. Türkiye'de gayrimenkul alımında Rusya vatandaşları ilk sırada yer alıyor.

Sberbank, Türkiye'den ev alacak Ruslara özel kredi verecek!

Denizbank'ı bünyesinde bulunduran Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, Türkiye'den ev alacak Rusya vatandaşlarına özel kredi verecek. Türkiye'de gayrimenkul alımında Rusya vatandaşları ilk sırada yer alıyor.

Altensis Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor!

Altensis, Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor. Türkiye’deki sertifikalı yeşil binaların yüzde 60’ının sertifikasyon sürecine rehberlik ederek Pazar lideri olan şirket, Rusya’da toplam 500 bin metrekarelik inşaata danışmanlık ediyor...

Flormar Rusya'da iki mağaza açtı!

Hızlı büyümesiyle tüm dünyanın dikkatini çeken kozmetik markası Flormar, yurtdışı mağazacılık atılımını Rusya ile sürdürüyor. Flormar’ın Rusya’daki iki monobrand mağazası St. Petersburg’da London Mall ve Pearl Plaza’da açıldı...

Anadolu Cam ve Şişecam Rusya'daki ortaklarına kredi garantörü oldu!

Anadolu Cam Sanayii A.Ş ve Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş, Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarının aldığı 12,5 Milyon USD eşdeğeri 3 yıl vadeli 417,5 Milyon Ruble kredi için garantör oldu...

Rixos Rusya’da ilk otelini açıyor!

Lüks otelciliğin en önemli markalarından Rixos, Rusya’daki ilk otelini Soçi’de açmaya hazırlanıyor. 2014 Kış Olimpiyatları öncesi hizmete girecek olan Krasnaya Polyana Sochi, Rixos’un Rusya’daki ilk oteli olacak...

Sberbank rusya Haberi

Sberbank rusya

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank’a ait geçerli ve geçersiz toplam 60 milyon kredi kartına ilişkin bilgiler çalındı.

Söz konusu kredi kartlarına ilişkin bilgilerin, Rusya’da yasaklı olan bir internet forumunda satışa çıkarıldığı bilgisine yer verilen haberde, bilgileri satışa çıkaran şahısların 200 kredi kartına ilişkin bilgiyi potansiyel müşterilere “deneme” amacıyla sunduğu öne sürüldü.

Satışa sunulan bilgiler arasında detaylı şahsi bilgilerin yanı sıra, kredi kartına ait mali bilgiler de yer almakta.

Halihazırda 18 milyon geçerli kredi kartına sahip Sberbank’tan yapılan açıklamada, söz konusu sızıntıya ilişkin kurum içerisinde soruşturma başlatıldığı belirtildi.

"Sonuçları sektör için büyük olacak"

Uzmanlar, sızıntının Rus bankacılık tarihinin en büyüğü olduğunu kaydederek, sonuçlarının tüm bankacılık sektörü için büyük olacağı görüşünde birleşiyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avrupa’nın da en büyük bankaları arasında yer alan Sberbank,...