28 / 04 / 2024

sedef sitesini kim dönüştürecek

sedef sitesini kim dönüştürecek

Kentsel dönüşümün sık sık gündeme geldiği Ataşehir'de yer alan Yakut-Zümrüt-Sedef sitelerinin de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden yapılması planlanıyordu. Peki Yakut-Zümrüt-Sedef siteleri ne zaman dönüşecek?

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Nurgül Yeşilçay'dan Sedef Adası yorumu!

Sit alanında olan Sedef Adası inşaata açılıyor. Paramparça dizisinin başarısıyla keyiflenen magazin dünyasının renkli yüzü Nur gül Yeşilçay, alman bu karar karşısında tepkisini dile geitrdi...

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcının Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödeniyor. Peki, kapıcının kıdem tazminatını kim öder? İşte yanıtı..

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Bakanlık'tan Sedef Adası açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı basında yer alan haberler üzerine, "Bakanlık bünyesinde, Sedef Adası'nın imara açılması yönünde herhangi bir karar alınmamıştır" açıklamasını yaptı. İşte Bakanlığın açıklaması...

Sedef Adası'nda 4 dönüm araziye daha imar izni!

Sedef Adası'nda 4 dönüm araziye imar izni geldi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in kardeşi Saddam Bin Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 2011 yılında aldığı dört dönüm arazi için bakanlıktan imar izni çıktı

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Oturma ruhsatını kim alır?

Ruhsatı alınmış binalar için İmar Müdürlüğü'nden alınan belgeye oturma ruhsatı deniyor. Yapı hakkında tüm bilgilere oturma ruhsatında yer veriliyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

sedef sitesini kim dönüştürecek Haberi

sedef sitesini kim dönüştürecek


1106,25 hektarlık alanın "Riskli Alan" ilan edildiği İstanbul genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor. Kentsel dönüşümün sık sık gündeme geldiği Ataşehir'de yer alan Yakut-Zümrüt-Sedef sitelerinin de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden yapılması planlanıyordu. Peki Yakut-Zümrüt-Sedef siteleri ne zaman dönüşecek? İşte Ataşehir Yakut-Zümrüt-Sedef sitelerinde son durum...



Zümrüt Sitesi'ni Akiş GYO dönüştürecek


22 blokta 182 daireden oluşan Ataşehir Zümrüt Sitesi'ni Akiş GYO dönüştürecek. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılacak olan Zümrüt Sitesi'ne 3 teklif gelmişti. Hak sahiplerinin çoğunluk kararıyla gelen teklifler arasından Akiş GYO seçilmişti. İmza aşamasının devam ettiği Zümrüt Sitesi'nde yıkımların ne zaman başlayacağı henüz belli değil.






Yakut Sitesi kentsel dönüşüme girmiyor


390 daire 7 adet dükkanın bulunduğu Yakut Sitesi sakinleri kentsel dönüşüm için gelen teklifleri onaylamadı. Şimdilik kentsel dönüşüme girmeyecek olan Yakut Sitesi'ne...