17 / 05 / 2024

Seferihisar en çevreci kent ödülü mü aldı

Seferihisar en çevreci kent ödülü mü aldı

Uluslararası Sakin Şehirler Birliği, yerel tohumların yok olmaması için kurduğu tohum merkezi ve düzenlediği tohum takas şenlikleriyle birliğe üye 188 sakin şehir içinde "en çevreci kent" ödülüne layık gördü

Siemens’in en sevilen bulaşık makinesi ne kadar? Siemens 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Siemens, bir bulaşıkta tükettiği sadece 6,7 litre su ile hem tasarruflu hem de çevreci. Siemens’in en çok tercih edilen modelleri arasında yer alan Siemens iQ500 Solo İnox bulaşık makinesi şimdi uygun fiyatlarla sizi bekliyor? İşte Siemens iQ500 Solo İnox 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kanal İstanbul dünyanın en çevreci projesi olacak!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karaaslan, "Kanal İstanbul her şeyden önce Türkiye’nin geleceği, İstanbul’un geleceği için çok önemli bir proje" dedi.

Kanal İstanbul: Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşüm projesinin adımları atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Boğazımızı koruyacak; millet bahçeleriyle, ekolojik koridorlarıyla Türkiye'nin en çevreci projesi olacak Kanal İstanbul Projesi adımlarını atıyoruz" dedi.

Tema İstanbul en çevreci ve enerji tasarruflu proje seçildi!

Tema İstanbul, projede sağladığı enerji tasarrufu ve düşük karbon salınımı ile TuREEFF tarafından ödüle layık görüldü...

Kanal İstanbul'un güzergahında son aşamaya gelindi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul’a ilişkin merak edilenleri anlattı. Bakan Arslan, “Güzergah seçiminde son aşamaya geldik. En çevreci projelerden olacak ve aynen Marmaray'daki gibi tatlı su kanalın altından geçirilecek” açıklaması yaptı.

Antalya Kepez-Santral'de çevreci dönüşüm!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Kepez-Santral, aynı zamanda en çevreci geri dönüşüm çalışmasına da sahne oluyor.

İzmir'de konut fiyatları en çok bu ilçelerde arttı!

İzmir'de konut fiyatları en çok sanayileşmenin yoğun olduğu Aliağa ile kentin yoğunluğundan kaçanların buluştuğu Seferihisar'da arttı. Artış yüzde 33 ile İzmir ortalamasını ikiye katladı.

İşte Türkiye’nin en yaşanabilir yeri!

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi’nin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Temsilciliği’ne atanan Dr. Ayşe Ege Yıldırım: “En yaşanabilir yerler Seferihisar, Ayvalık, Ovacık, Sinop ve Gaziantep.”

İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık kira sözleşmesi bulundu!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda günışığına çıkarılan 2200 yıllık yazıt, Anadolu'daki en kapsamlı 'kira sözleşmesi'ni ortaya koydu.

İzmir Seferihisar emlak yatırımcısını sevindirdi!

Fiyat artışlarında İstanbul ile yarışan İzmir'de konut fiyatları bu yıl yüzde 22,8 yükseldi. İzmir'de emlak yatırımcısına en büyük getiriyi getiren ilçe ise Seferihisar oldu.

Mehmet Kalyoncu: İstanbul'un gelecek yüzyılını da planladık!

Kalyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kalyoncu, üçüncü havalimanının, sadece en büyük değil, en çevreci, en teknolojik ve en konforlu havalimanı olacağını söyledi.

İşte dünyadaki en çevreci havalimanları!

TAV İzmir Genel Müdürü F. Erkan Balcı, İç Hatlar Terminali'nin kendi ölçeğindeki bir tesisten yüzde 20 daha az enerji tükettiğini, karbon gazında üçte bir oranında azalma sağlandığını vurguladı.

Akdeniz'de en çevreci şehre 'İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü' verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Akdeniz'de en çevreci şehre verilecek ödülün "İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü" olarak adlandırılacağını açıkladı.

Seferihisar en çevreci kent ödülü mü aldı Haberi

Seferihisar en çevreci kent ödülü mü aldı


Seferihisar Belediyesi, yerel tohumların korunması için kurduğu tohum merkezi ve düzenlediği tohum takas şenlikleriyle "en çevreci kent" ödülü kazandı. 


Seferihisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, küreselleşmenin getirdiği olumsuzluklar karşısında kentlere özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırma ve sürdürülebilir gelişmeyi hedefleyen Uluslararası Sakin Şehirler (Cittaslow) Birliğinin yıllık olağan genel kurulu Hollanda'da yapıldı. 


"Yaşamın kolay olduğu kentleri" ifade eden sakin şehirler ağının, Türkiye’deki ilk temsilcisi ve birlik tüzüğü çerçevesinde "Türkiye Sakin Şehirler Başkenti" unvanını taşıyan Seferihisar Belediyesi, genel kurulda yapılan projeler değerlendirmesi sonucunda, yerel tohumların korunması için kurduğu "Can Yücel Tohum Merkezi" ve düzenlenen "Tohum Takas Şenlikleri" ile 188 üye şehir içinde "en çevreci kent" ödülüne layık görüldü.  


Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ödülü, birliğin eski başkanı Luca Marconi’nin elinden aldı. 


-"Bizim için büyük gurur"


Soyer,...