14 / 05 / 2024

Seferihisar turizmi

Seferihisar turizmi

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" Seferihisar, turizm sezonunu yüzde 100 dolulukla geçiriyor. Kente turizm alanında yatırım yapacakların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Otel yatırımlarının kongre turizmi için önemi büyük!

Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayacak olan Serra Otel'de düzenlenen kahvaltıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, otel yatırımlarının kongre turizmi için çok önemli olduğunu söyledi...

Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

Sağlık sektörü turizmi konuştu!

Liv Hospital Ankara 'da düzenlenen "Sağlık Turizminde Stratejik Pazarlama Planlaması, Markalaşma ve Bilişim Uygulamaları" isimli panelde Sağlık Turizmi A 'dan Z 'ye masaya yatırıldı.

Seferihisar Belediyesi'nin SeferiKart projesiyle birinci oldu!

TUSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından Vodafone ana sponsorluğunda düzenlenen 12. eTürkiye (eTR) Ödülleri, TBMM’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Seferihisar Belediyesi, SeferiKart projesiyle birinci oldu..

Kiler GYO İzmir Seferihisar değerleme raporunu yayınladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. İzmir Seferihisar değerleme raporunu yayınladı.

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

Etkinlik turizmi 4 milyar dolara dayandı!

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Ahmet Misbah Demircan: Yol çalışmaları turizmi geliştiriyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karaköy bölgesinde gerçekleştirilen yol çalışmalarının turizmi geliştirdiğini söyledi.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu kuracağız!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu: "Sağlık turizmindeki hedeflere sistemli ve belirlenen zamanda ulaşabilmek için Bakanlığımız koordinasyonunda, "Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu"nu oluşturacağız." dedi...

Selçuk'ta Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurulacak!

2. Turizm Çalıştayı'nda tüm katılımcıların ortak kararı ile Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurma kararı alındı. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, çalıştaylar ve alınan kararlarla ilçenin geleceğine yönelik somut adımlar atılacağını söyle

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

Seferihisar turizmi Haberi

Seferihisar turizmi

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" (Cittaslow) Seferihisar, turizmde hızlı bir sezon geçiriyor.Otellerde, pansiyonlarda boş yer bulunmayan ilçeye, turizm alanında yatırım yapacakların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.



"Küreselleşmenin getirdiği olumsuzluklar karşısında kentlere özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi hedefleyen" Uluslararası Sakin Şehirler Birliği’ne 2009 yılında katılan İzmir'in Seferihisar ilçesi, şehirlerin hareketli hayatından uzaklaşmak isteyenlere sakin bir tatil sunuyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, Cittaslow'un ilçenin bilinirliğinin artması ve daha cazip bir turizm destinasyonu haline gelmesinde çok büyük katkı sağladığını belirterek, "şehirlerin cazibesini yitirdiğini, herkesin aklının bir köşesinde dağ köyüne, sahil kasabasına yerleşme gibi bir hayal bulunduğunu, Cittaslow'un adeta bu arayışın tanımlandığı bir kent modelini ortaya koyduğunu" söyledi.




DEĞİŞEN TURİZMDE YENİ GÜZERGAH

Turizmin tüm dünyada şekil değiştirdiğine dikkati çeken Soyer, kitlesel turizminin...