04 / 05 / 2024

seferihisardaki izsu şebekeleri

seferihisardaki izsu şebekeleri

Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı köyünde, İZSU tarafından doğal kaynak suları kesilen ve yerine artezyen suyu bağlanan köylüler, eylem yaptı. Eyleme, Orhanlı Köyü Kültür Doğa ve Gençlik Derneği Başkanı Galip Ener de katıldı...

Seferihisar Orhanlı'da İZSU'nun yeni şebekesi protesto edildi!

Seferihisar Orhanlı köylüleri, İZSU 'nun yeni şebeke projesine isyan etti. Projeyle kendi elleriyle getirdikleri içme suyu hattının kapandığını söyleyen köylüler dün köy meydanında eylem yaptı.

Müteahhitler İZSU’dan hak edişlerini alamıyor!

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden (İZSU) alacağını alamayan müteahhitler iflasın eşiğine geldi...

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

İZSU'dan 3 ilçeye 12 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, alt yapı çalışmalarının sürdürdüğü İzmir'in Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu şebekeleri ile iletim hatlarını yenileyecek.

İZSU Menemen'de ikinci arıtma tesisini tamamladı!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menemen Türkelli'de ikincisini yaptığı ileri biyolojik arıtma tesisi işletmeye alındı. Yeni tesis 9.4 milyon TL'ye mal oldu...

İZSU’dan 227 kilometrelik yeni proje!

İçme suyu yenileme çalışmalarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü 227 kilometrelik yeni bir proje ihalesi hazırlığına başladı.

İZSU’dan restorasyon müjdesi!

İZSU Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 30. yılı programı “Ege Bölgesi’ndeki Tarihi Su Yapılarının Evrensel Önemi” konulu konferansla başladı

İZSU'dan Çeşme’ye tarihi yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında görev sınırlarına dahil edilen turistik Çeşme ilçesindeki 30 yıllık içme suyu şebekesini baştan sona yenilemek için düğmeye bastı.

İZSU'dan 13 yılda 2.4 milyar liralık yatırım!

Geleceğe yatırım Sürdürülebilir bir kent hedefiyle çevre projelerine büyük ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bu hedef doğrultusunda 13 yılda 2.4 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi.

İZSU 2017'ye 19 yeni yatırımla girdi!

Altyapı yatırımlarında rekora koşan İZSU Genel Müdürlüğü, 2017 yılına 19 yeni yatırımla girdi. İlk etap işler arasında 314 kilometrelik içme suyu, 60 kilometrelik yağmur suyu ve 7 kilometrelik kanalizasyon şebekesi yatırımı bulunuyor.

Türkiye'ye yapılan saldırılar zaman ayarlı!

Türkiye’yi ileriye taşıyacak her büyük projenin temeline bomba koyarak engellemek isteyen ihanet şebekeleri, her seferinde devlet-millet birlikteliğinin altında kaldı.

İZSU'nun 2017 bütçesi 1 milyar 780 milyon TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2017 yılında da yatırım atağını sürdürecek. 2004 ile 2016 yılı Ekim ayı sonuna kadar kente 2 milyar 300 milyon 314 bin liralık yatırım yapan İZSU, 2017 yılı bütçesinin yüzde 30’unu da yine yatırımlara ayırdı.

İZSU'nun arıtma tesislerine bakanlık teşviği!

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 7.2 milyon TL.’lik “enerji teşvik” hakkı kazandı.

İzmir Foça’nın 5 mahallesine 8 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, Foça’nın Ilıpınar, Yeniköy, Gerenköy, Bağarası ve Yenibağarası mahallelerinde “40 yıllık” eski şebekeleri yeniliyor. Mart ayında bitecek çalışmalar 8 milyon liraya mal olacak.

seferihisardaki izsu şebekeleri Haberi

seferihisardaki izsu şebekeleri


Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı köyünde, İZSU tarafından doğal kaynak suları kesilen ve yerine artezyen suyu bağlanan köylüler, eylem yaptı.


Eyleme, Orhanlı Köyü Kültür Doğa ve Gençlik Derneği Başkanı Galip Ener, Köy-Koop üst birlik başkanı Muhittin Akbulut ve doğa ile ilgili eylemlerde gönüllü olan Avukat Şehrazat Mercan da katıldı. Yaklaşık 500 kişinin pankart açması ile başlayan eylemde, basın açıklamasını Orhanlı Köyü Kültür Doğa ve Gençlik Derneği Başkanı Galip Ener okudu. Ener, yıllardan beri dedelerimizin köye getirdiği içme suyunu kullandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Ne var ki İZSU köyümüze gelip bir alt yapı projesi yaptı. Bizim suyumuzu kesip yerine artezyen kuyu açarak bize kullanamadığımız suyu bağladılar. Eski suyumuzu kestiler. Kaş yaparken göz çıkarttılar. İZSU iki gün önce de haber vermeden bahçe sularımızı kesti....