04 / 05 / 2024

Seferihisar Orhanlı'da İZSU'nun yeni şebekesi protesto edildi!

 Seferihisar Orhanlı'da İZSU'nun yeni şebekesi protesto edildi!

Seferihisar Orhanlı köylüleri, İZSU 'nun yeni şebeke projesine isyan etti. Projeyle kendi elleriyle getirdikleri içme suyu hattının kapandığını söyleyen köylüler dün köy meydanında eylem yaptı.





Yıllar önce ellerine kazma kürek alıp köylerine dağdan su getiren Seferihisar Orhanlı köylüleri, İZSU'nun yeni şebeke projesine isyan etti. Projeyle kendi elleriyle getirdikleri içme suyu hattının kapandığını söyleyen köylüler dün köy meydanında eylem yaptı. Ellerinde taşıdıkları pankratlarla tepkilerini gösteren köylüler, "İZSU, işin suyunu çıkarma. Suyuma dokunma" dedi. Köylüler, içme sularının menba suyu; şebeke suyunun ise içilemeyecek kalitede olduğunu dile getirdi.


Sebzeler kuruyor

Köylüler adına konuşan Orhanlı Gençlik Doğu Spor Kulübü Derneği Başkanı Galip Ener, "Yıllardan beri büyüklerimizin evlerimize getirdiği tatlı suyu kullanıyorduk. Ancak, İZSU köyümüze gelip altyapı projesini yaptıktan sonra her şey karıştı. Bu suyu bizim dedelerimiz getirdi. İZSU getirmedi. İZSU iki gün önce sormadan haber vermeden bahçe ve sulama suyumuzu kesti. Kaynak suyumuzla yeraltı sularını birbirine karıştırdı. Sebzelerimiz, ağaçlarımız kuruyor. Kadınlarımız aşa ekmeğe koyacak su bulamıyor. İZSU hizmet getireyim derken bize sorun çıkardı. Daha önce İZSU yetkilileri ile görüştük ve hatanın düzeltileceği yönünde söz aldık. Ancak bu sözler tutulmadı. Biz dedelerimizin getirdiği suyun evlerimize aynı şekilde akmasını istiyoruz, bu suyun bizim canımız olduğunu bilsin istiyoruz. Bizler suyumuz için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizim bir an önce kendi imkanlarımızla dağdan getirdiğimiz suyun verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muhittin Akbulut ise, "Biz İZSU'ya karşı değiliz. Sadece kullanma suyu ile içme suyumuzun ayrılmasını istiyoruz. Ama şu anda biz hem kullanıp hem de bahçelere verirsek bu su yetmez. Bu uygulamanın arkasında başka şey de arıyoruz. Bizim şaşal suyunu satmak gibi bir niyetleri olabilir" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön