18 / 05 / 2024

Şeffaflık Kanunu

Şeffaflık Kanunu

İmar uygulamalarına yönelik tedbirleri de içeren şeffaflık kanunu çalışmasının tamamlandığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, Başbakan Davutoğlu’nun kanunun detaylarını yıl sonuna kadar açıklayacağını söyledi.

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Apple kullanıcıları bu habere çok sevinecek! AirPods Pro 2 06 Eylül 2022 fiyat listesi

Apple aylardır beklenen o haberi duyurdu. Apple’ın yeni harikasını sizler için araştırdık.. Aplle kullanıcılarının vazgeçilmezi olan AirPods Pro 2, önceki modele benzer yönleri ile Aktif Gürültü Önleme özelliğine sahip olacak ve ayrıca bir Şeffaflık Modu sunacak.

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Gayrimenkul danışmanları emlakçılık kanunu istiyor!

Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Mehmet Keklik, son 1 yılda gayrimenkul sektöründe yaşananlarla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Telefon fiyatlarında şok! İşte akıllı telefonların 2022 güncel fiyat listesi!

Uygun fiyata akıllı telefon alabilmek mümkün... Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Gümrük Kanunu bağlamında devlet tarafından el konan akıllı cihazların satışı başladı.

IMF'den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

IMF'den kripto para piyasalarıyla ilgili yeni bir uyarı geldi. Kripto paralara ortak kuralların getirilmesi gerektiğini belirten IMF, tüketicilerin risk altında olduğuna, bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık bulunmadığına dikkat çekti.

İSTEB'ten Emlakçılık Kanunu açıklaması!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi (İSTEB) Kadıköy'de kiralık ilanı verilen bodrum katı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacı devam ediyor!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili yaptığı açıklamada, Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ihalelerde şeffaflık talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı, burada başkanlarla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlara çağrıda bulundu ve ihalelerde şeffaf olunmasını söyledi.

Kısmi iskan İmar Kanunu!

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Emlakçılık kanunu çıktı mı?

Taşınmaz ticareti ile ilgili 2018 yılından bu yana bir dizi düzenleme yapıldı. Peki emlakçılık kanunu çıktı mı? Yeni düzenleme neler getirdi? İşte tüm merak edilenler...

2020'de yapılan 8 ulaştırma ihalesinin sonucu ne oldu?

2020'de ulaştırma alanında yapılan 12 ihalenin 8'inin sonuçlarının hala açıklanmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ihaleler için şeffaflık çağrısında bulundu. 

Şeffaflık Kanunu Haberi

Şeffaflık Kanunu

Seçim yılı olan 2015’e sayılı günler kala hükümet bir dizi yeni düzenleme ve yasaları bu ay içerisinde kamuoyuna açıklamayı hedefliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, başta şeffaflık paketi olmak üzere, 25 maddelik ekonomide dönüşüm paketinin tamamının bu ay içerisinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacağını söyledi. Babacan, ayrıca bankaların yurt dışı borçlanmalarında uzun vadeyi özendirici, sanayi yatırımlarını teşvik edici tedbirler üzerinde çalıştıklarını ve bunun da bu ay içerisinde açıklanacağını belirtti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dün yabancı yatırımcı ve kurumlarla bir dizi görüşme yapacağı New York ziyareti öncesinde İstanbul’da gazetelerin ekonomi müdürleriyle sohbet toplantısı düzenledi. 2008 kriz öncesi ve krizden sonra Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri içeren sunum yapan Babacan’la sohbette ilk soru Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün dün açıklanan yıllık raporu oldu.


Uygulama adaletli olmalı


Örgüt’ün raporu...