04 / 05 / 2024

şeffaflık paketi tüm detayları

şeffaflık paketi tüm detayları

Konutta yüzde 25 zam bekleniyor. 14 Ocak 2015 tarihinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50’sinden fazlasına devlet talip.

KKM’deki yüzde 15’lik zorunlu karşılık uygulaması tüm vadeler için geçerli olacak!

Para Politikası Kurulu (PPK) açıklamasında sinyali verilen miktarsal sıkılaştırma için ilk adım adıldı. İşte detaylar...

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Hükümetten tüm herkese müjde! Şartları sağlayanlara 10 bin TL verilecek

28 Mayıs seçimleri sonrası hükümet destek ödemelerine hız kesmeden devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Temmuz ayında Aile katkı ödemelerinin sonlanması ile beraber, düşük bütçeli ailelere vatandaşlık aylığı verileceğini duyurdu.

Böyle ahde vefa görülmedi! O devletin tüm yetkilileri maaşlarını bağışlıyor!

Böyle ahde vefa gerçekten görülmedi. Türkiye’nin bundan 20 sene önce yaptığı iyiliği unutmayan Tayvan hükümeti duygulandıran bir yardım kararı aldı. Buna göre, hükümetin tüm yetkilileri, bir aylık maaşlarını depremzedelere bağışlayacak.

Prof. Dr. Kerim Aydoğdu tüm mirasını öğrencilere bağışladı!

Prof. Dr. Kerim Aydoğdu,  sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımında yakalandığı elim hastalık sebebiyle tüm mirasını ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlayacağını duyurdu.

Ekonomik İstikrar Paketi tüm kesimlere 'kalkan' oldu!

Kovid-19 önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi", esnaftan işverene, çalışandan emekliye kadar tüm kesimleri kucakladı.

Katar'dan 15 milyar dolarlık yatırım paketi!

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Muhammed bin Casim Al Sani, Türkiye'nin ekonomisine güvendiklerini ve 15 milyar dolarlık yatırım paketi hayata geçireceklerini açıkladı.

Dng Taşımacılık Dağıtım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dng Taşımacılık Dağıtım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mehmet Aşçı tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Gayrimenkulde 300 milyon dolarlık tanıtım 15 milyar dolar getirir!

DAP Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkulde azalan yabancı talebinin tanıtımla aşılabileceğini söyledi. Yılmaz, Emlak Konut ve inşaat firmalarının oluşturacağı 300 milyon dolarlık tanıtım fonunun yılda 15 milyar dolar gelir getirebileceğini belirtti.

Şeffaflık Paketi ile imar rantı!

“Şeffaflık Paketi”ni Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşmış, 19 Ocak tarihinde ise Başkan Türel, düzenlediği basın toplantısında aynı konuyu anlatmıştı.

Antalya'ya G20 Zirvesi için 100 milyon liralık yatırım yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "G20 Zirvesi için 100 milyon liralık yatırım yaptık. Bunun bize geri dönüşü yaklaşık 200 milyon euro olacak. Tarihin en büyük tanıtım fırsatını yaşadık" dedi.

Keptioğlu İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keptioğlu İnşaat Taahhüt Mühendislik ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Nahit Kepti ve Nahil Kepti ortaklığıyla 400 bin TL sermaye ile 27 Ekim'de Kadıköy, Eğitim Mahallesi'nde kuruldu.

Binali Yıldırım: İzmir Körfezi Tüp Geçit projesi hazırlandı!

Binali Yıldırım, İzmir Körfezi tüp geçit projesinin hazırlandığını ancak bu konuda sivil toplum kuruluşlarının sakinleşmesini beklediğini belirtti.

şeffaflık paketi tüm detayları Haberi

şeffaflık paketi tüm detayları

14 Ocak 2015 tarihinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50’sinden fazlasına devlet talip. Sektör oyuncularına göre ise bu, maliyetleri artıracağı için gayrimenkulde yaklaşık yüzde 25 zam demek.


Kentsel dönüşümde yüzde 25 emsal artışının detayları için tıklayın! 


Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan ve başlanıç olarak 14 Ocak 2015 tarihi belirlenen “rant vergisi’ nin oranları henüz netleşmedi ancak, “konuta zam olarak yansıyacağı” şimdiden netleşti. Ankara’da kulislerde konuşulanlara göre rant vergisi ile değer artışından elde edilen gelirin en az yüzde 50’si kamuya geçecek.

Proje geliştirici şirketlerin patronlarına göre yüzde 50’nin üzerindeki rant vergisi sadece İstanbul merkezinde uygulanabilir. Şehir dışındaki alanlardaki ‘müteahhiti kurtarmayacağı’ için imar artışlarının dışında kalacağını ifade eden yetkililer, emsal artışı nedeniyle alınacak rant vergisinin arsa...