23 / 07 / 2024

Şeffaflık paketine göre imar

Şeffaflık paketine göre imar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün şeffaflık paketini açıklarken, imar planlarında oluşan haksız kazancın önüne geçileceğini ve değer artışından kamunun pay alacağını söylemişti. Bu konudaki çalışmaların detayları belli oldu.

Ülkelere göre kira düzenlemesi ve sosyal konutların kiralık konut pazarındaki yeri!

OECD verilerine göre sosyal konutların toplam kiralık konut pazarı içindeki payı yüzde 84 ile en yüksek oranla Hollanda'da yer alırken, onu yüzde 52 ile İngiltere ve yüzde 50 ile Avusturya takip ediyor. İşte ülke ülke sosyal konutların toplam kiralık konut pazarı içindeki payı...

Kira krizi büyüyor! Mülk sahipleri artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiralıyor!

Kira krizi giderek daha da büyürken, Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç da öğrencilere ev kiralayan ev sahipleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparak, mülk sahiplerinin artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiraladığını söyledi.

Çalıştıkça emekli maaşı düşüyor mu? Toplam prim gününe göre yeni maaşlar tek tek hesaplandı! 

Emekli aylığı bağlanırken 2000 öncesi, 2000 – 2008 arası ve 2008 sonrası dönemin kurallarına göre ayrı ayrı hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Peki Çalıştıkça emekli maaşı düşüyor mu? İşte o son dakika maaş hesabı....

Vatandaş bu ay en çok satılık ev aradı! Kiralar geçen aya göre yüzde 10 arttı! 

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda 2024 yılı Nisan ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre nisan ayında vatandaşlar en çok satılık ev ararken, kiralık ev fiyatları yüzde 10 arttı.

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu yapamayan depremzedelere 2 günlük ek süre verildiği açıklandı.

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Asgari ücret ve memur maaş zamlarının netlik kazanmasıyla birlikte kıdem tazminatı da yeniden hesaplanacak. Peki, Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda arttı.

TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kent-Kır Nüfus İstatistikleri, 2022 verilerini yayımladı. TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor.

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

2023’de altın ve gümüş yeni rekorlar kıracak! İşte uzmanlara göre altın ve gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak!

‘Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri’ adlı raporuna göre, bu yıl kıymetli madenler için pozitif bir yıl olacak. Raporda, altın ve gümüş başta olmak yıl sonunda kıymetli madenlerin ulaşacağı seviyelere ilişkin öngörülere tek tek yer verildi.

Şeffaflık paketine göre imar Haberi

Şeffaflık paketine göre imar

Mevzuatta yapılacak düzenlemeyle, imar planları daha şeffaf hale gelecek. İşlemler hızlandırılacak. İmar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay alacak. 


Kamuya aitse verilmeyecek!

Belediyeler 'genel' plan değişikliğinde belediye meclisince yüzde 40-60 arasında belirlenecek oranda değer artış payı alacak. 'Bireysel' plan değişikliklerinde ise yüzde 80-100 arasında değer artış payı alınacak. Çevre Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi ve Özelleştirme İdaresi gibi kamu idareleri plan değişikliği yaparsa, plan değişikliği yapılan arsa kamuya ait ise değer artışından pay...