05 / 05 / 2024

Şefik Birkiye kimdir

Şefik Birkiye kimdir

İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilecek Merkez Bankası binasının tasarımında değişiklik yapıldı. İlki için düzenlenen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarım ise “davet” usulüyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye tarafından yapıldı...

Şefik Çerçioğlu Kimdir? Şefik Çerçioğlu ne iş yapıyor?

Şefik Çerçioğlu kimdir? Şefik Çerçioğlu’nun mesleği nedir? Şefik Çerçioğlu hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Taksim Cami inşaatında sona gelindi!

2017'de temelleri atılan, Şefik Birkiye ile Selim Dalaman isimli mimarların imzasını taşıyan caminin yapımında sona gelindi.

İFM'de inşa edilen Merkez Binası'nın tasarımı için ikinci ihale!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilecek Merkez Bankası binasının tasarımında değişiklik yapıldı. İlki için düzenlenen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarım ise “davet” usulüyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye tarafından yapıldı...

Taksim Cami inşaatında intihar girişimi!

Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzası taşıyan Taksim Cami inşaatında vince çıkan bir kişi, intihar girişiminde bulundu...

Taksim Camisi'nin kubbesi yükseliyor!

Taksim'de Yüksek Mimar Şefik Birkiye ve Dr. Mimar Selim Dalaman imzası ile inşa edilen Taksim Camii'nin kubbesi yükseliyor...

Taksim Camii'yi Şefik Birkiye yapacak!

Taksim Meydanı'na yapılması planan camii için şantiye kuruldu. Proje ilişkin detaylar ortaya çıktı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, caminin mimarının Şefik Birkiye olduğunu söyledi. Birkiye aynı zamanda külliyenin de mimarı.

Taksim Camii'nin detayları belli oldu!

Taksim'e yapılacak cami projesinde imzası bulunan Yüksek Mimar Şefik Birkiye ve Dr. Mimar Selim Dalaman, cami projesini hazırlarken "Art Deco" mimari stilinden yararlandığını açıkladı.

Vızzıon Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Vızzıon Mimarlık Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Şefik Birkiye imzasıyla kuruldu.

Brüksel Selimiye Camii açıldı!

Anadolu ve Avrupa mimarisinin bir sentezi olarak yapılan Brüksel Selimiye Cami ve Eğitim Merkezi dualarla ibadete açıldı. Mimarlığını Mimar Şefik Birkiye'nin yaptığı cami, açılışa gelenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Şefik Türkmen kimdir?

Trabzon Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen kimdir? Şefik Türkmen, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Şefik Türkmen, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Şefik Türkmen...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘sağır‘ ofis!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ak Saray"a yerleşmek için gün sayarken, yerleşkenin mimarı Şefik Birkiye, Kanal D Haber'e yapıyla ilgili önemli bilgiler verdi, içeriden ilk kareleri paylaştı.

Şefik Birkiye kimdir Haberi

Şefik Birkiye kimdir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın İstanbul Ümraniye'deki yeni binasının tasarımında değişiklik yapıldı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; 2015'te Merkez Bankası tarafından düzenlenen yarışmayı kazanan Almanya merkezli mimarlık firması HPP'nin hazırladığı mimari proje iptal edildi. Bunun yerine ise, Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Marmaris'teki Yazlık Saray'ın mimari olan Şefik Birkiye'nin şirketi VizzionArchitects ile anlaşma yapıldı. “Davet usulü” ihale yoluyla Birkiye'ye verilen projenin yeni hali ise Selçuklu mimarisinden izler barındırıyor. Merkez Bankası projesi, hep az katlı yapılar tasarlayan Birkiye'nin bugüne kadar çizdiği en yüksek bina olacak.

Görselleri kamuoyuyla paylaşılmayan ancak İstanbul Finans Merkezi projesinin çevresini saran panolarda bulunan mimari tasarıma göre, eski hali 55 kat olan binanın yüksekliği bodrumlar dahil 67 kata çıkartılırken arazinin tamamında da yapılaşmaya gidildiği gözlendi.

Öte yandan, İstanbul Finans Merkezi...