30 / 04 / 2024

şehir hukuku

şehir hukuku

Büyükşehir Belediye Meclisi Balgat’taki Adliye Ek Binası’yla ilgili çarpıcı bir karar aldı.Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar kararı anlattı, önemli iddialarda bulundu..

Şehir içlerindeki sanayi tesisleri yapı kooperatif modeli ile taşınıyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, şehir içlerindeki sanayi tesislerinin yapı kooperatif modeli ile taşınmasını kaleme aldı...

Mersin Büyükşehir'den imar hukuku eğitimi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında belediye personellerine ‘İmar Hukuku Mevzuatı’ eğitimi verildi.

İzmir'de neden yazın inşaat yasağı yok!

Hürriyet Ankara Gazetesi'nin köşe yazarlarından Oya Armutçu bugün "Şehir Hukuku" köşesinde şehirlerdeki inşaat yasağı konusuna değindi. İşte yazının detayları...

Bahçeşehir Üniversitesi gayrimenkul eğitim programı 2 Nisan'da başlıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi ve Gayrimenkul Hukuku Derneği’nin işbirliği içerisinde; hızla gelişmekte olan gayrimenkul sektörünün tüm aktörlerinin ihtiyacı olacak olan “Gayrimenkul” Eğitim programı 2 Nisan'da başlıyor.

Başakşehir'de İmar Hukuku Eğitimleri tamamlandı!

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve kurum çalışanlarının katıldığı ‘İmar Hukuku, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi’ düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı.

Başakşehir Belediyesi İmar Hukuku Eğitimleri tamamlandı!

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İmar Hukuku, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi’ düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı. Personel, sertifikalarını düzenlenen bir törende Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

Büyükşehir'e yeni kaynak Seyrantepe'de

Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe Metro İstasyonu'nun 50 bin metrekare büyüklüğündeki üst kullanım hakkını satışa çıkarıyor.

Batı Ataşehir'de satışlar uykuya daldı

Konut almak isteyenler, Batı Ataşehir'in yolunu tutarken, konut sahipleri ise konutlarının değerleneceği düşüncesiyle satışlarını geri çekiyor..

Mesa Nurol Bahçeşehir Evleri'nde 154 bin 850 YTL'ye!

Mesa-Nurol konsorsiyumu tarafından inşa edilen Mesa Nurol Bahçeşehir Evleri'nde başlayan yeni kampanya 31 Aralık'a kadar sürecek.

Uphill Court Ataşehir'de satılık ticaret merkezi

Emlak Konut GYO A.Ş Ataşehir'de bulunan 2 adet ticaret merkezini satacak

Mesa Nurol Bahçeşehir Evleri'nde 154 bin 850 YTL'ye!

Mesa-Nurol konsorsiyumu tarafından inşa edilen Mesa Nurol Bahçeşehir Evleri'nde başlayan yeni kampanya 31 Aralık'a kadar sürecek.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı'nda 840 konut yaptıracak

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağı Söğütönü Mahallesi 2.bölge'de 840 konut yaptıracak

TOKİ Nevşehir'de 976 konut yaptıracak

TOKİ, Nevşehir'de konut ve cami yaptıracak

şehir hukuku Haberi

şehir hukuku

Oya Armutçu, Şehir Hukuku köşesinde geçtiğimiz günlerde Balgat’taki Ankara Adliyesi’yle ilgili Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın açıklamalarına yer vermişti. 

Canduran, “Altında bir sucuk restoranı var. Üstelik o binaya aylık 370 bin lira kira ödüyorlar” demişti.

Canduran, geçmişte de binanın 13. katının kaçak olduğunu iddia etmişti.

Tam da bu gelişmelerin üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi Balgat’taki Adliye Ek Binası’yla ilgili çarpıcı bir karar aldı.

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar kararı anlattı, önemli iddialarda bulundu:

BİLİRKİŞİ RAPORU OLUMSUZ

“9 bin 5 metrekare inşaat alanına sahip olan bu parsel 2015 yılına Adliye Ek Binası olarak kiralandı ama 16 bin 40 metrekare olarak yapıldı.

O dönem kamu yararı gözetilerek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000’lik planın ardından Çankaya Belediyesi 1/1000’lik planı yapmadı.

Bu plana Ankara 15. İdare Mahkemesi’nde...