12 / 05 / 2024

şehir içi ulaşım bisiklet yolları

şehir içi ulaşım bisiklet yolları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ulaşımda devrim niteliğinde bir ilke imza attı. Bakanlık, şehir içi yollarda bisiklet yolları, istasyonları ve park yerleri yaparak çevre kirliliğinin önüne geçecek.

4.500 lira verilecek! Resmi Gazete ‘de yayımlandı: Ücretsiz şehir içi ulaşımda yeni karar

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan yeni bir karar, ücretsiz şehir içi ulaşım için verilen gelir desteği ödemelerinin artırılmasını öngörüyor.

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Ulaşımda zam yağmuru dinmedi! İşte 26 Nisan 2022 güncellenen Ankara ve İstanbul ulaşım fiyat listesi...

Bu sene içerisinde akaryakıta gelen zamlarla birlikte en çok zam yapılan alan ulaşım oldu! Taksi, otobüs, metro, minibüs, Marmaray... Peki, İstanbul ve Ankara'da şehir içi ulaşım ücretleri ne kadar? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın durabileceği uyarısı yapıyor. Sebebi, geçtiğimiz gün sunulan ancak reddedilen ek zam teklifi…

Şehir içi elektrikli ulaşımın en iyisi! İşte 2022 model Yamaha NEO's…

Siz de şehir içi trafiğinden, park sorunundan ve akaryakıt zamlarından şikayetçi misiniz? Yamaha, şehir içi ulaşımın çileye dönüştüğü günümüzde 2022 model Neo’s ile yeni bir çözüm sağlıyor.

İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbul'daki ulaşım ücretlerine zam kararı alındı.

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Bursa'nın ulaşım projelerine bakanlık desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Necdet Sümbül'ü ayrı ayrı ziyaret ederek kentteki ulaşım yatırımları için destek istedi.

Ups Way Pazarlama Turizm Otel İşletmeciliği Ulaşım İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!    

Ups Way Pazarlama Turizm Otel İşletmeciliği Ulaşım İnşaat Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Gürşat Öngen ve Seifeldin G.M. Elhakim ortaklığında kuruldu.

Ataşehir’de ranta karşı mücadele!

CHP’li Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Anadolu Yakasının yeni merkezi olmaya aday Ataşehir’de en büyük yatırımların yine ilçenin gelişimi yönünde olacağını söyledi. İlgezdi, imar konusuyla ilgili “Ataşehir için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim” dedi.

Bursa'da 80 milyon euroluk ulaşım yatırımı!

Bursa Belediyesi, 20 milyon euroluk sinyalizasyon sistemi projesine ve Doğanköy'deki Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak 60 milyon euroluk troleybüs projesine başlayacak.

AK Parti'nin hayata geçireceği ulaşım projeleri!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı başladı. AK Parti'nin seçim beyannamesinde ulaşım projelerine geniş çaplı yer verildi. İşte o projeler...

şehir içi ulaşım bisiklet yolları Haberi

şehir içi ulaşım bisiklet yolları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik’ dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, bisiklet yolları, kullanıcılarının ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve trafik akış sistemi içerisinde kavşak ve yol ayrımlarındaki geçişlerini güvenli bir şekilde sağlamak amacıyla öncelikli olarak topografyanın müsait olduğu yerlerde yapılacak.


UYGUN GÜZERGAH


Bisiklet yolları ulaşım noktalarını ve yerleşim yerlerinin merkezi bölgelerini birbiriyle irtibatlandırılacak bir ağ oluşturacak şekilde tasarlanacak. Bisiklet yolu ve ağları tasarlanırken bisiklet sürüşüne en uygun güzergah tercih edilecek.


BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ


Bisiklet yolu ağı, kavşaklar ile kent mobilyaları, peyzaj öğeleri ve yapı parselleri tarafından en az sayıda bölünüp yolun devamlılığı esas alınarak, bisikletlinin bir başlangıç noktasından varış noktasına kesintiye uğramadan gidebilmesini sağlayacak şekilde tasarlanacak. Bisiklet yolu ağı,...