21 / 05 / 2024

Şehir İletişimi

Şehir İletişimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, CEBIT Global Konferans Programı kapsamında yer alan "Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi" oturumunun açılışına katıldı. Bakan Güllüce'nin konuşmasından satışbaşları...

Bahçeşehir Göleti 2 kat büyüyecek!

Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Adem Atmaca, dün gerçekleştirdikleri basın toplantısında Bahçeşehir Göleti hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Bahçeşehir Göleti'nin yeni imar planlarına itiraz!

Gölet Gönüllüleri, Bahçeşehir Göleti'nin yeni imar planlarına itiraz etti.

Bahçeşehir Göleti davasında üst mahkemeden yeni karar! 

Başakşehir CHP'li Belediye Meclis üyesi Abdulhadi Akmugan'ın Bahçeşehir Göleti ile ilgili olarak açtığı inşaat yapı ruhsatının iptali davasının yeniden görülmesine karar verildi.

Başakşehir Belediye Başkanlığı seçimi 4 Ekim'de!

Başakşehir Belediye Başkanlığı seçimi 4 Ekim Çarşamba günü saat 15.00'te yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için olağanüstü toplandı. İBB Başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri başladı.

BADER ve Gölet Gönüllüleri'nden Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Bahçeşehir Gölet Gönülleri ile Başakşehirliler Derneği Bahçeşehir Göleti ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Bahçeşehir Göleti 240 milyon TL’ye 2 kat büyüyecek!

Türkiye’de 1979 yılından bu yana Atmaca Elektronik A.Ş. olarak çalışmalarını sürdüren ve bünyesinde Sunny, Jumbo gibi markaları barındıran Atmaca Şirketler Grubu, son günlerde gündemi meşgul eden Bahçeşehir Göleti’yle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Göleti hakkında basın açıklaması yaptı.

Bahçeşehir Göleti için yeni hamle!

Durdurma kararı olmasına rağmen inşaatı devam eden Bahçeşehir Göleti için Bahçeşehir Gölet Gönülleri ile BADER yarın toplanarak video ve fotoğraf ile inşaatın devamını kanıtlayarak inşaatı durdurma kararı dilekçesine ekleyecek.

Bahçeşehir Göleti'nde yapılaşma tartışmasına son nokta!

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bahçeşehir Göleti’yle ilgili tartışmalara cevap verdi. Uysal, ‘Gölete beton atmak için kafayı sıyırmak gerek. Kafayı sıyırmadım, Gölet alanında dokuyu bozan bir müdahale yok'' diye konuştu.

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Göleti projesinde inşaat ve yürütme durdurma davalarına ilişkin açıklama yaptı. Belediye, projede inşaatlara devam edilebileceği açıkladı.

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat durduruldu!

Bahçeşehir göletinde yapılaşmaya Danıştay ‘Dur’ dedi ama tartışması devam ediyor. Tartışmalar sonucunda, Bahçeşehir Göleti'nde inşaat durduruldu.

Bahçeşehir Göleti tartışmaları sürüyor!

Hürriyet Ekonomi yazarı Sefer Levent bugünkü yazısında hafta boyunca gündemde olan ''Bahçeşehir Göleti'' durdurma kararını değerlendirdi.

Şehir İletişimi Haberi

Şehir İletişimi


Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğuna işaret eden Bakan Güllüce, yıllar içerisindeki değişimlerden örnek vererek, Türkiye'nin dinamizminin bazı ülkeleri rahatsız ettiğini anlattı.

Kentlerin yönetilmesinin gittikçe zorlaştığını aktaran Bakan Güllüce, "Kentlerin bu kadar büyümesini arzulamıyoruz. Bu yüzden de Türkiye geneli yaptığımız teşvik uygulamalarında aşağıya doğru akışı, Ağrı'ya yukarısı ve İzmir'e aşağısı derseniz, teşviklerle durdurduğumuzda kentlerin de istenmeyen büyüklüklere ulaşmayacağı kanaatini taşıyoruz. Bu bizim oldukça önem verdiğimiz bir konu" diye konuştu.

Bakan İdris Güllüce, bütün dinlerde aklın kullanılmasının tavsiye edildiğini, İslam'da ise aklın kullanılmasının emredildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sadece teknolojiyi, bilgisayarı kullanan, enstrümanlaşmış, ruhunu, kimyasını, sevgiyi, barışı, arkadaşlığı, dostluğu, komşuluğu, aşkı kaybetmiş insanların olduğu bir dünyanın akıllı bir dünya, bir şehir olduğunu düşünmüyorum. Bu söylediklerim eleştirilebilir. 'Teknolojiye mi muhalefet ediyorsunuz?' Teknolojiyle beraber insanın...