03 / 05 / 2024

şehir merkezi avm

şehir merkezi avm

Sayıları gün geçtikçe artan alışveriş merkezlerinin (AVM), bakkal, manav ve kasaplar üzerindeki negatif etkisini azaltmak için çalışma başlatıldı. Mevcut AVM’ler yerlerini korurken, yenilerinin şehir dışında kurulması sağlanacak.

Fahiş kiralar kiracıları şehir merkezinden kaçırıyor! Tersine göç başladı!

Ülke genelinde konut kira bedelleri yükselmeye devam ediyor. Kira bedellerinden dolayı vatandaşlar kendilerine alternatif yollar aramaya başladı. İzmir’de kiralık konut arayanlar, şehrin merkezlerine değil, şehir merkezi dışına yönelmeye başladı.

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

İl Özel İdaresi AVM yapım şartıyla arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Ağrı İl Özel İdaresi Alışveriş Merkezi(AVM) yapılmak üzere taşınmaz satışı gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihale 7 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kayaşehir Palladium AVM İsra Holding'e satılıyor! 

Ziraat GYO Yönetim Kurulu tarafından Kayaşehir Palladium AVM'nin ihalesi kapsamında değerinden fazla taklif veren İsra Group İnşaat'a satılması hususu onaylandı...

AVM'lerde yeni trend rüzgarları esiyor!

Kovid-19 pandemisi ile beraber alışveriş merkezi (AVM) sektöründe hem yatırımcı hem de perakendeci tarafında zorlu bir sürece girildi. Rekabetin arttığı dünyada mağazaları daha çekici kılabilmek için AVM'lerde yeni trendler hayata geçiriliyor.

AVM'lerin oyun alanları için kira çağrısı!

Tüm Eğlence Park Etkinlik ve Atraksiyon Derneği (TEPEA) Başkanı Mustafa Mertcan, alışveriş merkezi (AVM) yönetimlerinin kira konusunda düzenleme yapması gerektiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AVM'leri kapatıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle AVM'leri geçici olarak kapatıyor...

Malatya Büyükşehir ağır hasarlı yapıları yıkıyor!

Malatya şehir merkezi başta olmak üzere, merkez dışında Doğanyol, Kale ve Pütürge’de hasar tespiti sonrası yıkım kararı çıkan yapılar yıkılıyor.

2023'ten sonra yeni AVM açılmayacak!

KPMG Türkiye'nin ‘Sektörel Bakış 2020 – Perakende Raporu yayımlandı. Raporda, Türkiye'de 2023 yılından itibaren yeni alışveriş merkezi (AVM) açılmayacağı öngörüldü. Bu yıl ise 9 yeni AVM açılması bekleniyor...

Meva Şehir nerede?

Etimesgut'da 107 dönüm alanı üzerinde inşa edilen Meva Şehir Optimum AVM'nin yanında yer alıyor. Peki Meva Şehir nerede yer alıyor?

Manisa Prime projesinde karar çıktı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre değer katacak dev proje “Manisa Prime Manisa Büyükşehir Belediyesi AVM, Otel, İş Merkezi ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi” projesinde çalışmalar hızla devam ederken proje ilgili yapılan itiraz da karara bağlandı.

TESK: AVM'ler afet toplanma alanlarını işgal etti!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul'da afet toplanma alanı olarak belirlenen 493 bölgeden 416'sında alışveriş merkezi (AVM), rezidans ve gökdelenlerin inşa edildiğini açıkladı..

Bahçeşehir Gölet projesinde son durum!

Bahçeşehir Gölet’inin hemen yanında inşatına başlanılan Bahçeşehir Park AVM'ye 3 bin metrekarelik Survivor parkuru yapılacak. 1 milyon dolarlık parkurla ziyaretçi sayısının daha da artması bekleniyor.

şehir merkezi avm Haberi

şehir merkezi avm
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı çalışmanın gerek organize perakende (alışveriş merkezleri, büyük mağazalar ve zincir mağazalar), gerekse geleneksel perakende (bakkal, manav, kasap) sektöründe rol alan tüm aktörlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede ve yeterlikte olması bekleniyor.  Yapılacak düzenlemelerin hedeflerinden birisi, perakende ve üretim sektöründe tekelleşmeye giden yoğunlaşmaların kaldırılması ve haksız rekabetin önlenmesi. Geleneksel perakendecilikte işsizliğin engellenmesi, büyük ölçekli perakendeci işletmeler ile alışveriş merkezlerinin imar planlarında ayrılmış veya uygun alanlarda kurulmalarının sağlanması, şehir ve çevre planlamasına fayda sağlayıcı bir katkıda bulunulması, çevre kirliliği ve trafik yoğunluğunun engellenmesi amaçlanıyor.


Meltem ÖZGENÇ /...