05 / 05 / 2024

şehir merkezinde gettolaşma

şehir merkezinde gettolaşma

Şehirde, özellikle de merkezi lokasyonlarda ‘zengin getto’larının oluşması bütün büyük metropollerde yaşanan ortak sorun. İşte Fransa’nın başkenti Paris bu gidişata “Dur” demek için eyleme geçiyor.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Akaryakıt zammı toplu ulaşıma yansıdı! O ilde toplu taşımaya yüzde 35 zam geldi...

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte toplu ulaşımlara da zam gelmeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yüzde 35 zam yaptı. İşte detaylar...

Nureddin Nebati'den kira açıklaması: Şehir merkezinde 1.261 TL!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin konuştu. Nebati, asgari ücret ve kira karşılaştırması da yaparak "Türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası" dedi.

Başakşehir Avrasya cadde mağazaları açık artırmada büyük ilgi gördü!

Başakşehir Avrasya projesinde yer alan 47 adet cadde mağazası açık arttırmayla satışa sunuldu. Hafta sonu gerçekleştirilen açık artırmada mağazaların tamamına yakını birkaç saat içinde satıldı.

İzmit'in en büyük sorunu çarpık yapılaşma!

İzmit'in şehir merkezinde bulunan boş, harabe, hasarlı, sıvasız, yamuk yumuk binalar çirkin bir görüntü oluşturuyor. Çevre sakinleri sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Nihat Zeybekci: 1 santimetrekare bile yeni yapılaşma olmayacak!

Şehir merkezinde en ufak bir yeni yapılaşmaya izin verilemeyeceğini ifade eden AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Zeybekci, "1 santimetrekare bile yeni yapılaşma olmayacak" dedi..

Nevşehir'de TOKİ yatırımları görüşüldü!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde şehir merkezinde halen devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar, Belediye Başkanı Atilla Seçen’in makamında düzenlenen bir toplantıda değerlendirildi.

Şehir merkezindenki projelerin yıldızı parlıyor!

Yıldırım Yapı Grubu tarafından İstanbul’un merkezi Şişli’de hayata geçirilen Kuleli Evleri Projeleri, lokasyon faktörü ve ulaşım alternatifleriyle konut sektöründe düşüş yaşanan şu dönemde şehir merkezinde olmanın avantajını yaşıyor... 

Kocaeli şehir merkezindeki 5 katlı bina yıkılıyor!

Şehir merkezinde bulunan 60 yıllık 5 katlı İsmail Pekdemir apartmanının yıkımını SGC İnşaat Hafriyat firması tarafından gerçekleştiriliyor.

Uğur Okulları'ndan Nevşehir'e 9,5 milyon TL'lik yatırım!

Uğur Okulları Nevşehir'de hizmet verecek yeni kampüsle Nevşehirli öğrencilerle buluşacak. Nevzat Kulaberoğlu yaklaşık 9,5 milyon TL yatırımla Nevşehir merkezinde eğitimde öncü adımlar atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Bursa Yenişehir yatırıma doymuyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Yenişehir’deki yedi mahallenin bağlantı yollarının açılışı yaptı ve Dereköy Camii’nin restorasyonu ilk harcı döktü

Şanlıurfa Viranşehir yatırıma doyuyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, beraberindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin Viranşehir'de hayata geçirdiği yatırımları yerinde inceledi.

şehir merkezinde gettolaşma Haberi

şehir merkezinde gettolaşma

Kimi şiddetli, kimi sakin olsa da, İstanbul da dahil dünyanın bütün büyük metropollerinde yaşanan sorun ortak: Şehirde, özellikle de merkezi lokasyonlarda ‘zengin getto’larının oluşması; fakir mahallelerle zengin mahallelerin giderek birbirinden kopması. İşte Fransa’nın başkenti Paris bu gidişata “Dur” demek için eyleme geçiyor.


Paris’in Barınmadan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ian Brossat, “Paris’in ‘zengin getto’ları artık olmayacak” dedi. Peki, bu plan nasıl işleyecek? Belediye, şehrin merkezi zengin mahallelerinde orta ve alt gelir grubunun ulaşabileceği fiyatlara 5 bin sosyal konut yapacak. Aslında plan her yıl Paris’in tamamında 7 bin sosyal konut yapılmasını hedefliyor. 2020’ye kadar sürecek bu plana göre, toplam sosyal konut 35 bini bulacak. Buraya kadar her şey güzel, ama arsa nasıl bulunacak? Plan ilk etapta şehir merkezinde bulunan atıl kamu binalarının...