09 / 05 / 2024

Şehir merkezlerinde gayrimenkul yatırımları

Şehir merkezlerinde gayrimenkul yatırımları

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde şehir merkezlerine yapılan yatırımları kaleme aldı. Şehir merkezinden uzaklaştıkça metrekare fiyatları düşer, kazanç yüzdeleri artar. Şehir merkezlerindeki yatırımlar güvenli limanlardır...

Esenler ve Ataşehir'de 6 adet gayrimenkul kiraya veriliyor: Konut ve iş yerleri de var!

Esenler Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi gayrimenkul kiralama ihaleleri düzenliyor. Kiraya verilecek gayrimenkuller ile ilgili detaylar tek tek açıklandı. İşte o bilgiler...

Ordu Büyükşehir 18 gayrimenkul satacak! Kaçırmayın!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 18 gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 22 Kasım'da yapılacak.

Bahçeşehir Trio Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Bahçeşehir Trio Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Demirtaş, Duygu Baycan ve Funda Özkaya ortaklığında kuruldu.

Ankara Büyükşehir'den gayrimenkul fırsatı! 7 arsa, 2 dükkan ve 1 bekçi evi satacak! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Etimesgut, Kahramankaran ve Yenimahalle'de yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı.

Gaziantep Büyükşehir 3 gayrimenkul satacak! İhalesi 14 Aralık'ta!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Beştepe'de yer alan üç adet gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Gaziantep Büyükşehir iki gayrimenkul satacak! Yatırımcılar dikkat!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Körkü'nde yer alan iki adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları bugün sona eriyor! 

TOKİ "İlk Evim Arsa" ve TOKİ "İlk İş Yerim" kampanyasının başvuruları bugün sona eriyor. Kampanya kapsamında satışa sunulan arsaların yüzde 40'ı şehir merkezlerinde yüzde 60'ı ise ilçelerde konumlanıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları için son gün yarın!

TOKİ "İlk Evim Arsa" ve TOKİ "İlk İş Yerim" kampanyasının başvuruları yarın sona erecek. TOKİ tarafından satışa çıkarılan arsaların yüzde 40'ı şehir merkezlerinde yüzde 60'ı ise ilçelerde yer alıyor. 

Ankara Büyükşehir 5 gayrimenkul satıyor! 1.2 milyon TL'den başlayan fiyatlarla!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çubuk ilçesi Yazır Mahallesi'nde yer alan 5 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 17 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

İbrahim Aykut Dumankaya yeni şirket kurdu!

Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Ataşehir'de İbrahim Aykut Dumankaya tarafından kuruldu.

Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Aykut Dumankaya tarafından kuruldu.

Şehir merkezlerinde ortalama kiralar ne kadar?

Türkiye genelinde kira ücretleri yükselmeye devam ediyor. Emlak sitelerinden derlenen verilere göre; 50 kentte ortalama kira ücreti 2 bin 495 TL.

Başakşehir'de gayrimenkul satışı yüzünden silahlı çatışma!

İstanbul Başakşehir'de 2 milyonluk gayrimenkul satışı yüzünden  Çeçen ve Gürcü iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti.

Şehir merkezlerinde gayrimenkul yatırımları Haberi

Şehir merkezlerinde gayrimenkul yatırımları

Dünyanın bütün metropollerinde yatırımcılar şehir merkezlerindeki konutlara, şehir dışındaki arsalara yatırım yaparlar. Metropollerde diğer şehirlere nazaran daha detaylı bir şehircilik planlaması yapılmış olduğundan, bizim sıklıkla gündeme getirdiğimiz “şehrin hangi tarafa büyüyeceği” kaygısı, dünya metropollerinde yoktur. Kimse aniden bir ‘çılgın proje’ yapmaya karar veremez. Kimse çevresindeki bütün arsaların toplanmasıyla halkın orada birşeyler olacağını anladığı arazilerden köprü geçiremez. Dolayısıyla da yatırımcıların gözünde dolarlar yoktur. Hedefledikleri kazançlar, bizim yatırımcılarımızın kazançlarının onda biri oranındadır. Elbette riskleri de. 


Kaybettirmeyen yatırım


Şehir merkezleri, öncelikle “kaybettirmeyen” yatırımlardır. Bilirsiniz ki, bundan 50 yıl sonra da orada bir şehrin merkezi var. Eğer konut veya dükkanınıza bakarsanız da, bu yatırım size hiçbir zaman kaybettirmez. Ne kadar kazandıracağı elbette tartışılır. Hiçbir şehir merkezi projesi, çok istisnai durumlar dışında değerinin yüzde 20 üzerine...