05 / 05 / 2024

şehir planlamam nedir

şehir planlamam nedir

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün olabilir. 

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

 Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Türkerler İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Etlik Şehir Hastanesi'nde yapılacak olan personel alımları için internet üzerinden başvuru yapılacağı belirtildi. Peki  Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

TOKİ Kırşehir Mucur’da 253 ucuz sosyal konut!

Vatandaşın taksitle ev sahibi olabileceği 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 TOKİ hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Mucur Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırşehir Kaman’da 240 taksitle sosyal konut!

Vatandaşın ev sahibi olma hayalleriyle beklediği 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 TOKİ sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Kaman Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırşehir Çiçekdağı’nda 240 taksitle sosyal konut!

Beklenen 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları yeni açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün sosyal konut projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Çiçekdağı Sosyal Konut Projesi detayları nedir? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut projesi detayları…

TOKİ Kırşehir Akpınar’da 100 ucuz sosyal konut!

Merakla beklenen 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Akpınar Sosyal Konut Projesi detayları nedir? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut projesi detayları…

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Şehir sorunlarından kaçış: İdeal şehir denemeleri başladı!

Titizlikle planlanan şehirlerin bile belli bir süre sonra tanınmaz hale gelmesi, sorunların çoğalması sebebiyle alınan derslerden de yararlanarak, geleceğin sığınakları olarak kabul edilen “ideal şehir” denemeleri başladı. Peki ideal şehir nedir? Nasıl olmalıdır?

Akıllı şehir ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Akıllı Şehirler Strateji Belgesi" gönderdi. Peki nedir bu akıllı şehir uygulaması? Akıllı şehir daha önce Türkiye'de uygulandı mı? Akıllı şehir ne? İşte detaylar...

Şehir Üniversitesi meselesi nedir?

Şehir Üniversitesi meselesi günlerdir gündemde. Peki nedir bu Şehir Üniversitesi meselesi nedir? İşte Hasan Basri Yalçın'ın yazısı...

Kuzey Yakası Başakşehir nedir?

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut Başakşehir'de yeni bir yaka kuruyor. Peki Kuzey Yakası Başakşehir nedir?

Göl Panorama Bahçeşehir fiyat tablosu!

BeMa inşaat tarafından Bahçeşehir'de hayata geçen Göl Panorama evleri 69 metrekare ile 240 metrekare arasında değişen daire seçenekleriyle hayata geçiyor.Peki Göl Panorama Bahçeşehir fiyat tablosu nedir?

şehir planlamam nedir Haberi

şehir planlamam nedir

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Şehirleşme oranının artması sonucunda, tüm dünyayla birlikte son dönemlerde ülkemizde de altyapı sistemlerini yetersiz kalabiliyor.

Günlük hayatı olumsuz etkileyen olağandışı yoğunluktaki yağışlar dünyanın en gelişmiş şehirlerini de  etkisi altında bırakabiliyor. Tasarladığı drenaj sistemleriyle yer alan ACO, Taksim ve Eminönü meydanları, İstiklal Caddesi gibi altyapı iyileştirme projeleri geliştiriyor. 

Önümüzde gelecek 20 yılda Kopenhag’ da 300 adet yer üstü yağmur suyu çözümü hedefleniyor. Klasik drenaj sistemlerinden farklı olarak su baskınlarının önüne geçilmesi hedeflenirken bu sayede  hayat kalitesini de arttıracak çözümler...