02 / 05 / 2024

şehircilik bakanlığı kentsel dönüşüm

şehircilik bakanlığı kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm müdürlükleri kurulmasıyla ilgili karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Uzmanlar tepkili: Dünya daha fazla demokrasi için yerelleşiyor, biz tersine gidiyoruz...

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın askeri arazisi Emlak Konut GYO'ya satıldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut GYO, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 937 milyon 289 bin TL'ye satın aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Mehmet Vargün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Vargün görevden alındı. 

Çevre ve Şehircilik'ten kentsel dönüşüm hattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vatandaşlarla birebir iletişim kurmak ve sorunlara çözüm üretmek için Alo 181 hattı kurdu. Kentsel Dönüşüm kapsamında evini yenilemek için arayan vatandaşlar ise daha çok kredi-faiz destekleri ve kira yardımları konusunda bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe’de zorda kalan inşaat şirketlerine ortak olacak!

Özellikle Fikirtepe’de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm sürecine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dahil oldu. Bakanlık finansal zorluk çeken şirketlere ortak olarak işleri hızlandıracak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri her sene yeniden belirleniyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli tespit ücreti 2016'da ne kadar oldu? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016..

Bakanlık kentsel dönüşüm için 811 milyon kira yardımı yaptı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 811 milyon 218 bin 901 lira kira yardımı, ilgili idarelere ise 499 milyon 503 bin 522 lira kaynak sağladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel tasarım yarışması düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversiteli gençler için " Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması" düzenliyor. Yarışmayla, üniversiteliler arasında "çevre" farkındalığının artırılması ve çevreye duyarlı kent tasarımları yapılması amaçlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 200 kentsel dönüşüm projesi geliştirecek!

Türkiye'de 159 kentsel dönüşüm projesi sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 200 proje daha değerlendiriyor. Mevcut projeler için 475 milyon TL kira yardımı yapıldı.

Fi-KENTDER'den Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 500 sayfalık rapor!

Fi-KENTDER '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği ''nden dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 500 sayfalık bir dosya verildi. Peki dosyada neler var ?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 24 saat hizmet veriyor!

“Kentsel Dönüşümle Afetlere Hazır Türkiye” mesajıyla ülkemizde bulunan 19 milyon binanın depreme dayanıksız olduğu tahmin edilen yaklaşık 6,5 milyonunu yenilemeyi hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imza atmayan Fikirtepeliler'le görüşüyor!

Fikirtepe kentsel dönüşümde firmalarla anlaşamayan Fikirtepeliler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Balmumcu'daki İstanbul İl Müdürlüğü'ne çağrılarak görüşleri alınıyor. Bakanlık, bugün Şua İnşaat ve E7 Grup'a imza atmayan hak sahipleriyle görüşüyor.

Ağrı Patnos Yeni Mahalle kentsel dönüşüm projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda!

Ağrı Patnos'a bağlı Yeni Mahalle'de riskli alan olarak tespit edilen hazineye ait alanlar için Maliye Bakanlığı' nın yazısı üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsis edildi...

şehircilik bakanlığı kentsel dönüşüm Haberi

şehircilik bakanlığı kentsel dönüşüm

Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul, İzmir ve Bursa’da Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kurulması şehir plancıları ve mimarlar tarafından tepkiyle karşılandı. Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre kentsel dönüşüm bu müdürlükler aracılığıyla koordine edilecek. Uzmanlar, hükümetin aldığı kararın yerel yönetimleri kentsel düzenlemelerde safdışı bırakacağı görüşünde. Kentsel dönüşümün bir inşaat faaliyeti değil bir kent projesi olarak görülmesi gerektiği uyarısında bulunan şehir plancıları ve mimarlar, düzenlemenin Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na aykırı olduğunu kaydetti.



Giderek merkezîleşiyoruz


Mimar ve Kent Planlamacısı Erbatur Çavuşoğlu, dünyada bütün ülkelerin demokratikleşmek için yerelleştiğini ancak Türkiye’nin TOKİ ve Şehircilik Bakanlığı ile daha fazla merkezîleştiğini söyledi. Çavuşoğlu şunları söyledi: “Merkezîleşme sadece şehircilik alanında değil diğer alanlarda gittikçe artıyor ve daha çok totaliterleşme söz konusu. Onun için bu müdürlükler...