03 / 05 / 2024

Şehirler planlanırken ulaşım

Şehirler planlanırken ulaşım

Şehirleri planlarken ulaşımın öncelikli olarak düşünülmesi gerektiğine dikkat çekilirken, ‘kentsel dönüşüm’ yerine, ‘kentsel gelişim’ kavramının ön plana çıkmasına vurgu yapıldı.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Devlet milyonlarca kişiye 750 TL ulaşım desteği verecek! Ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailesinden uzakta eğitim gören öğrencilerin şehirler arası ulaşım giderlerinin karşılanmasına ilişkin destek programının başlatıldığını açıkladı. 

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

İki havalimanı arasındaki ulaşım süresi 1 saate inecek!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi ile İstanbul Yeni Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki ulaşım süresinin 1 saate düşmesi planlanıyor.

İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım!

Marka Şehirler Zirvesi 2017'de konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan: "Marka Şehir İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım” dedi.

Kentler planlanırken 100 yıllık planlamaları yapılmalı!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yıllık değerlendirme toplantısında konuştu. Bozbey; "Kentsel yenileme projeleriyle nüfus, öngörülenin üzerine çıkacak. Bu da trafik ve ulaşımın daha yoğun olacağını gösteriyor. Kentler planlanırken 50 veya 100 yıllık planlamaları yapılmalı." dedi.

Şehirler planlanırken ulaşıma öncelik verilmeli!

Şehirleri planlarken ulaşımın öncelikli olarak düşünülmesi gerektiğine dikkat çekilirken, ‘kentsel dönüşüm’ yerine, ‘kentsel gelişim’ kavramının ön plana çıkmasına vurgu yapıldı.

Yeni ev alacak, ulaşım olanaklarına göre tercih yapıyor!

Konut alırken lokasyon seçiminde “ulaşım kolaylığı” temel kriter oldu. Artık yeni ev alacaklar trafik sorununu göz önüne alarak ulaşım olanaklarına göre tercih yapıyor.

Ulaşım projeleri 10 yılda Bomonti’yi canlandırdı!

Şehirlerde ulaşım alternatiflerinin çoğalması gayrimenkul sektörünü doğrudan etkiliyor. Ulaşım projeleriyle bölgeler değer kazanırken, bu gelişme konut alacakların kararlarını da etkiliyor.

İzmir Dikili'nin ulaşım sorunu çözülüyor!

İzmir Dikili Belediyesi’nin, yürüttüğü alt yapı çalışmalarıyla kent, modern ve güvenli yollar kazandırılıyor. Bu kapsamda Mazılı, Kıroba, Kocaoba, Yenice, Samanlık ve Çağlan mahallelerini kapsayan alanda, başlatılan çalışmalarla bölgenin tüm ulaşım sorununun çözülmesi planlanıyor.

Halil Kocaer: Kaş Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor!

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, ''Kaş merkezli imar planı yapılıyor. 2 yıldır yapılması planlanıyor. Adı var ama kendisi yok. Ortada sadece söylentiler var. Bu havaalanı yapılırsa, kaç kişi gelir? Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor. Bunun stratejik önemi de vardır'' dedi.

Vadistanbul Park'ta metro bağlantı havaray hattıyla ulaşım çok kolay!

TEM, Metro ve üçüncü köprü yolu bağlantısıyla güçlü ulaşım lokasyonunda yer alan Vadistanbul Park İstanbul Sarıyer Ayazağa Mahallesi'nde yükseliyor. Vadistanbul Park'ta teslimlerin 2017 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor.

Nef Sütlüce Residence ulaşım!

Nef Sütlüce Residence ulaşım bilgileri göre proje İstanbul Beyoğlu Sütlüce Mahallesi'nde bulunuyor. Arsa alanı 3 bin 373 metrekareden oluşan projede satışların yakın zamanda başlaması planlanıyor.

Şehirler planlanırken ulaşım Haberi

Şehirler planlanırken ulaşım

Şehirleri planlarken ulaşımın öncelikli olarak düşünülmesi gerektiğine dikkat çekilirken, ‘kentsel dönüşüm’ yerine, ‘kentsel gelişim’ kavramının ön plana çıkmasına vurgu yapıldı.


Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın, "Kentsel dönüşüm ve dönüşümde altyapı sorunları, Bursa'da sanayi dönüşümü ve ulaşım" başlıklı oturumunda sanayide dönüşüm tartışıldı. Moderatörlüğünü SABAH Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz'un yaptığı panelde ilk sözü Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali aldı. Kentsel dönüşüm yerine kentsel gelişim kavramını getirmek gerektiğini belirten Edebali, "Toplumumuzun da desteğine ihtiyacımız var. Yerel yönetimler olarak vatandaş algısını algılayabiliyoruz" dedi. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, sanayi, ulaştırma ve konutu master plana dönüştürürken, yapılan işin geleceğe ne kadar kalacağının yetişmiş insan kaynağına bağlı olacağını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar sanayileşmede...