17 / 05 / 2024

Şehirlere özel meslek lisesi

Şehirlere özel meslek lisesi

Milli Eğitim Bakanlığı sektörlerin ihtiyacı olan personelleri yetiştirmek amacıyla her şehrin üretim alanına özel meslek lisesi yaptıracak.

SGK açıkladı! Erken emekli olacak meslekler hangileri? Listeye 44 meslek daha eklendi!

Erken emeklilikten yararlanmak isteyen çalışanların belirli bir sigortalılık süresini tamamlamış olmaları ve minimum prim gün sayısına ulaşmış olmaları lazımdır. Öte yandan, her meslek grubu için belirlenen özel şartlar ve çalışma süreleri de yer almaktadır. SGK, yeni listeyi açıkladı.

İş Bankası'ndan o meslek grubuna özel açıklama!

İş Bankası'ndan bir meslek grubuna yönelik açıklama yapıldı. Banka o meslek grubuna kredi imkanı tanıdı. İşte detaylar...

Vakıfbank o meslek grubuna özel kampanya başlattı! Kaçıran çok üzülür!

Vakıfbank avukatlara özel bir kredi kampanyası başlattı. Bu kredi hem eski hem de yeni avukat olmuş kişileri kapsıyor. İşte detaylar!

İşkur duyurdu! Kamu ve özel hastane personel alımı yapacak! Toplamda 1100 kişi alınıyor! Fırsatı sakın kaçırmayın!

İŞKUR tarafından Kamu ve özel hastane personel alımları yapacağını açıkladı. Özel ve kamu hastanelerine 44 meslek grubunda toplam 1.100 işçi alımı gerçekleştirilecek. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? 

Bu fırsatı kaçırmayın! Opel faizsiz kredi kampanyası başlattı! Üstelik o meslek sahiblerine ek indirim var!

Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden Almanya merkezli Opel, Türkiye genelinde hem binek hem de ticari araçlar için kampanya yaptığını duyurdu. Üstelik bazı meslek gruplarına ek özel indirimler de var. İşte bu sıralar bir araç alacaklar için kaçırılmayacak fırsatın detayları…

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Her şehre özel meslek liseleri yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı sektörlerin ihtiyacı olan personelleri yetiştirmek amacıyla her şehrin üretim alanına özel meslek lisesi yaptıracak.

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Koray Yavuzer, "Mimarlık mesleği tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Bir projenin kağıt üzerinde iyi olması, güzel olması ancak hedef kitleye hitap etmemesi zaten başarılı sonuçlar almayı mümkün kılmaz" dedi...

Satılan Özel Çapa Lisesi'nde soruşturma!

Başka bir kuruma satılması nedeniyle eğitimin durma noktasına geldiği belirtilen İstanbul’daki Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’yle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Geçmişteki yaşanılası evlere ve şehirlere dönmek mümkün!

Nasıl evlerde yaşıyorduk? Şimdi nasıl yerlerde yaşıyoruz? Ev mi rezidans mı? Şehir mi kent mi? Geçmişte kalan o özlediğimiz güzel ve yaşanılası evlere ve şehirlere dönmek mümkün.

Söke Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden kira isyanı!

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Söke’de özel yurt ve ev kiralarının yüksek olmasını protesto etti.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisine AVM mi yapılacak?

Çevre Bakanlığı, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin arazisine AVM ve rezidans yapımı için "çok özel" izin verdi. Öğrenciler ayağa kalktı, velileri yargıya taşıdı. Bilirkişi, "Bu rant projesi. İhtiyaç yok" dedi.

OSB'lerde 4 yılda 100 özel meslek okulu açılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı. Üç yılda 20 okul açan Bakanlık, 100 adet yeni özel mesleki ve teknik lisenin açılmasını daha sağlayacak.

Şehirlere özel meslek lisesi Haberi

Şehirlere özel meslek lisesi

Hizmet ve sanayi sektörünün en büyük sorunlarından biri olan personel sorununa Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni bir çözüm geldi. Sabah'tan  Betül Alakent'in haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, sektörlerin ihtiyacı olan personeli yetiştirmek amacıyla her şehrin yoğunlaştığı üretim alanına özel meslek liseleri yaptıracak. Örneğin tarım sanayisiyle öne çıkan Konya'da tarım meslek lisesi, Kayseri'de mobilya meslek lisesi, Bursa'da tekstil meslek liseleri olacak. Çıkardığı özel bir yasayla fabrikalarda da sınıflar kurmaya hazırlanan bakanlık, öğrencilere de mesleki eğitimlerini ustabaşılarından aldıracak.

50 sektörle toplantı yapıldı 

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Giresun'da yaptığı açıklamada "Meslek lisesindeki beceri setleriyle sanayinin ve hizmet sektörünün ihtiyacı olan beceri setlerinin örtüşmesini hedef alıyoruz. Bu kapsamda 50'nin üstündeki sektörle toplantılar yaptık. Onlara, 'Sanayi ve hizmet sektöründe becerilerin yenilenmesine ilişkin olarak neye ihtiyacınız varsa...