10 / 05 / 2024

şehit yakınlarının emlak vergisi muafiyeti

şehit yakınlarının emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi? Şehit yakınlarının emlak vergisinden muaf olabilmeleri için hangi şartlar aranıyor? İşte sorularınızın yanıtı...

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Hatay'da depremde 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat'ı yakınlarını kaybedenler bir alışveriş merkezinde yakalayarak polise teslim etti.

Aile Bakanlığı'ndan şehit yakınlarına ve gazilere 50 bin TL'ye varan destek!

Türkiye'de şehit olan askerlerin aileleri ve gazilere yönelik destekler artarak devam ediyor. Aile Bakanlığı ve ilgili kamu kurumları, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen yardım programlarıyla, bu kahramanların ailelerine ve gazilere çeşitli ihtiyaçlarının karşıl

Bakanlık açıkladı: 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanıyor! Tören 11 Temmuz'da yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasının yapılacağına dikkat çekildi. İşte merak edilenler...

Depremde yakınlarını kaybedenler dikkat! Cenaze ödemesi yapılacak, aylık bağlanacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni kararlar açıkladı. Buna göre depremde yakınlarını kaybedenlere maaş bağlanması ve cenaze parasına kadar birçok kolaylık sağlandı işte detaylar…

Şehit yakınları ve gaziler dikkat! Hesaplara tam 4 bin TL yattı! Hemen siz de kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları ve gazilere yapılan ödemeleri açıkladı. Şehit yakınları ve gaziler dikkat! Hesaplara tam 4 bin TL yattı! Hemen siz de kontrol edin!

2023 yılı Aile Bakanlığı’ndan beklenen haber! Şehit yakınları ve gazilerin yüzü gülecek

6 aylık enflasyon oranının belli olmasıyla birlikte şehit yakını, gazi, memur, memur emeklisi ve normal emekli maaşları belli oldu. İşte detaylar...

Şehit yakını ve gazilere müjde! O destekler bugün 1.400 TL zamla hesaplara yattı!

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı (TŞYGDV) tarafından, şartlı bağış kapsamındaki hak sahiplerine ödenen aylık tutar yükseltildi. İşte yeni şehit yakını ve gazilere ödenen aylık bağış tutarı...

Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için harekete geçti. Bakanlık ile THY arasında imzalanacak protokol ile ücretsiz seyahat kartı aktif olan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim yapılacak.

TOKİ'den şehit yakını ve gazilere konut müjdesi!

Türkiye genelinde konut projelerine hızla devam eden TOKİ, şehit ve gazi yakınları için çalışmalara başladı. Kurum, 5 bin aileyi ev sahibi yapacak projeleri hayata geçirecek.

Şehit, gazi ve yakınlarına faizsiz konut kredisi müjdesi!

Şehit yakınları, gazi ve ve gazi yakınlarının ev sahibi olması için hayata geçirilecek olan faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu. İşte milyonlarca vatandaş tarafından beklenen yeni sistemin detayları...

Şehit yakınları ve gazilere 'faizsiz konut kredisi' müjdesi!

TBMM'ye sunulan Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile şehit yakınları ve gazilere faizsiz konut kredisi verilmesi planlanıyor.

Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik!

Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2020'de yapılan 1 milyon 499 bin 316 konut satışından, 483 bin 7’sinin kadınlar adına tescil edildiğini söyleyerek, "Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi" şeklinde konuştu.

şehit yakınlarının emlak vergisi muafiyeti Haberi

şehit yakınlarının emlak vergisi muafiyeti

Şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi?

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için bazı muafiyetler söz konusu. Sıfır oranlı emlak vergisi olarak da nitelendirilen bu muafiyetten, sınırlı gelire sahip olanlar faydalanabiliyor. Bu kapsamda şehit yakınları emlak vergisi öder mi, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi muafiyetlerinde aranan ilk şart, brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak. Bu şartı sağlayan şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muafiyeti için, muafiyetten faydalanabilecek özelliklere sahip kişilerin bağlı oldukları belediyeye giderek form doldurmaları gerekli.


Emlak vergisinden muaf tutulan diğer mesken sahipleri şu şekilde sıralanıyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olma koşulu bu kişiler için de aranıyor.


-Emekliler, 

-Özürlüler, 

-Gaziler, 

-İşsizler, 

-Ev hanımları.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin vergi borcu için ilk...