27 / 04 / 2024

Şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi?

Şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi? Şehit yakınlarının emlak vergisinden muaf olabilmeleri için hangi şartlar aranıyor? İşte sorularınızın yanıtı...



Şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi öder mi?

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için bazı muafiyetler söz konusu. Sıfır oranlı emlak vergisi olarak da nitelendirilen bu muafiyetten, sınırlı gelire sahip olanlar faydalanabiliyor. Bu kapsamda şehit yakınları emlak vergisi öder mi, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi muafiyetlerinde aranan ilk şart, brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak. Bu şartı sağlayan şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muafiyeti için, muafiyetten faydalanabilecek özelliklere sahip kişilerin bağlı oldukları belediyeye giderek form doldurmaları gerekli.


Emlak vergisinden muaf tutulan diğer mesken sahipleri şu şekilde sıralanıyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olma koşulu bu kişiler için de aranıyor.


-Emekliler, 

-Özürlüler, 

-Gaziler, 

-İşsizler, 

-Ev hanımları.


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin vergi borcu için ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödemeleri gerekiyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisi oranları:

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 



İlk yıl emlak vergisi ödenir mi?


Geri Dön