18 / 05 / 2024

Şehreküstü Konakları restore

Şehreküstü Konakları restore

Şahinbey Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırması çalışması kapsamında restore edilen Şehreküstü Konakları, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından görkemli bir törenle açıldı..

Torunlar GYO Zafer Plaza AVM'nin değeri belli oldu!

Torunlar GYO tarafından, Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Şehreküstü Mahallesi, Cemal Nadir Caddesi üzerinde yer alan 6002 ada, 91 parsel bünyesindeki 181 nolu Zafer Plaza Alışveriş Merkezi'nin değerleme raporu yayınlandı.

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

Bilecik Osmaneli'de kerpiç taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen cumbalı konaklar, restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Kahramanmaraş'taki yarım asırlık konaklar restore edildi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede bulunan 500 yıllık konakları restore etti.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Denizli Babadağ'da 100 ev restore edildi!

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, turizm potansiyeli oluşturmak için 100 evin dış cepheleri orijinaline uygun restore edilip, çeşitli renklere boyandı. Rengarenk evler, adeta doğal stüdyo haline döndü.

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Şahinbey Yeşilvadi Millet Kıraathanesi açıldı!

İlk Millet Kıraathanesini Şehreküstü bölgesine inşa ederek vatandaşların ve öğrencilerin hizmetine açan Şahinbey Belediyemiz ikincisini ise Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkına yaptı.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

Samsun'daki tarihi konaklar restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Selahiye Mahallesinde yer alan tarihi konakların restore edileceğini belirterek, “Samsun sokakları eski görüntüsüne kavuşacak” dedi.

Samsun Selahiye'deki tarihi konaklar yenilenecek!

Samsun Selahiye Mahallesi’ndeki tarihi konaklar restore edilecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye yetkilileri bölgedeki tarihi yapıları inceledi.

Şehreküstü Konakları restore Haberi

Şehreküstü Konakları restore

Şahinbey Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırması çalışması kapsamında restore edilen Şehreküstü Konakları, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından görkemli bir törenle açıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından Şehreküstü semtinde 7 km’lik bir alan sokak sağlıklaştırma çalışması kapsamında restore edilmiş ve Şehreküstü konakları Gaziantep’e kazandırılmıştı.


Yapılan açılış Törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, AK Parti Milletvekili Adayları Menderes Karaduman, Hakan Tanrıöver, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, İş adamı Cahit Nakıboğlu, diğer yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehreküstü Konaklarının açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, özellikle yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tanındıklarını,...