17 / 05 / 2024

Sekapark-Otogar Arası Tramvay Hattı nereye yapılıyor

Sekapark-Otogar Arası Tramvay Hattı nereye yapılıyor

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ve Yahya Kaptan Mahallesi'nden de geçmesi planlanan Sekapark-Otogar Arası Tramvay Hattı projesi için bölge sakinleri bir eylem yaptı.

Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2. kısmı Aralık 2022'de açılıyor!

İBB ile Fransız Kalkınma Bankası arasında, Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nda kullanılması amacıyla, 93 milyon Euro tutarındaki ön protokole imzalar atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın kalan kısmının 2022 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Sincan'ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadiyle ilgili ilçe sakinlerinden tepkiler gelmeye başladı...

Büyük İstanbul Otogarı’nda kiralar 5 bin ile 15 bin TL arasında!

Büyük İstanbul Otogarı’nı 9 Eylül 2019’da İBB devraldı. Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, otogardaki kiralara ilişkin konuştu.

Çiğli Tramvay Hattı'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın temel atma töreni bugün gerçekleşti. 

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ne zaman açılacak?

Balat – Ayvansaray arasındaki kısmı yeniden inşa edilen Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nı yıl sonuna yetiştirmek için hummalı bir çalışmalar devam ediyor...

Sakarya Tramvayı'nın ihalesi ertelendi!

Sakarya’da Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında inşa edilecek tramvay hattının yapım ihalesi koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi…

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yeniden inşa edilecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın bir kısmı çöktü. Çökme yaşanan bir kilometrelik bölüm sökülerek yeniden inşa edilecek.

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay inşaatının bir kısmı çöktü!

İnşaat çalışmaları 2016'da başlayan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın Balat-Ayvansaray arasındaki 1 kilometrelik kısmında çökme ve kayma yaşandı. 1 kilometrelik kısım kırılıp tekrar yapılacak...

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yıl sonuna yetişecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Hattın yıl sonuna yetişmesi planlanıyor.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasında kalan 2 kilometrelik hat, ulaşımın rahatlaması amacıyla yer altına alınıyor.

Sekapark-Otogar Arası Tramvay Hattı nereye yapılıyor Haberi

Sekapark-Otogar Arası Tramvay Hattı nereye yapılıyor

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ve Yahya Kaptan Mahallesi'nden de geçmesi planlanan Sekapark-Otogar Arası Tramvay Hattı projesi gerekçesiyle sitelere ait ağaçların kesilmek istenmesinin BirGün tarafından haberleştirilmesinin ardından bölge sakinleri bir eylem yaptı. Birleşik Haziran Hareketi üyelerinin de katıldığı eylemde; Yahya Kaptan mahalle sakinleri, tramvay bahanesiyle ağaç kesimi yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Yapılan açıklamada, "Yahya Kaptan'ın ulaşım sorunu yok. Keyfi tramvay kararına karşı, tramvay Yahya Kaptan'dan geçmeyecek denene kadar buradayız. Doğanın talanına karşı ayaktayız, gitmiyoruz" ifadelerine yer verildi. 


Birgün


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kocaeli’de tramvay projesi güzergahında bulunan ağaçların kesileceğini iddia eden 9 kişi, ağaçlara sarılarak eylem yaptı. Belediye yetkilileri ağaçların kesilmeyeceğini, söküleyerek başka bir yere dikileceğini belirtirken, çalışmalara engel oldukları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin...