19 / 05 / 2024

Sekapark-Otogar tramvay projesi onaylandımı

Sekapark-Otogar tramvay projesi onaylandımı

Başkan Karaosmanoğlu'nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde 3 yıldır devam eden inşaat çalışmalarında sona gelindi. Aralık ayında test sürüşleri yapılacak.

Gölbaşı'na Nostaljik Tramvay müjdesi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı için hayata geçirmeyi planladıkları Nostaljik Tramvay Projesi’ne değinerek, destek istedi.

Romanya'daki tramvay projesi ihalesinde Türkler yarıştı Ukraynalı kazandı!

Dubai Emiri Rashid Al Maktoum’a ait Türkiye’de kurulu Dubai Group Sigorta’yı ortağı Oman Insurance ile birlikte satın alan ABD’li finans devi Starr Companies, Türkiye’deki en önemli yatırımından çıktı.

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Kocaeli tramvay projesi belediye meclisinde!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 114 madde görüşüldü. "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" projesinin planlara aktarılmasına yönelik olarak imar planları da belediye meclisinde konuşuldu.

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesi ne zaman bitecek?

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesine aktarılan ödeneği ve projenin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde son durum ne?

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Otogar Kavşağı altından geçen tünellerin Sakarya Bulvarı kısmında kazı destek çalışmaları tamamlanırken,Batı Gar İstasyonunun kazısı devam ediyor.

Tahir Büyükakın'dan tramvay açıklaması!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Alikahya bölgesine gidecek tramvay projesi hakkında açıklama yaptı.

Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.07.2016 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Antalya Varsak-Otogar tramvay hattında test sürüşü yapıldı!

Varsak-Otogar hattındaki hafif raylı sistem tramvay hattı test sürüşüne katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Çok önemli bir proje. İnşallah kısa bir süre içinde de yine Kepezli ve Varsaklı hemşehrilerimiz bu raylı sistemi kullanmaya başlayacaklar" dedi...

Kocaeli Sekapark-Plajyolu tramvay hattında sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı için düğmeye basıldı!

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı Projesi için çalışmalar başlatıldı. Hattın 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor...

Sekapark-Otogar tramvay projesi onaylandımı Haberi

Sekapark-Otogar tramvay projesi onaylandımı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu. Yapılan oylamada muhalefet ve iktidar partilerinin tamamı maddenin geçmesi için olumlu oy kullandı ve söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle meclisten geçti. Oylamanın ardından Başkan Karaosmanoğlu, önümüzdeki aylarda ihale sürecini tamamlayacaklarını ve temel atma töreni yapacaklarını duyurdu. Tramvayın ardından metro yapımı çalışmalarına da başlayacaklarım ifade eden Karaosmanoğlu, "Metro hattı Körfez Atalar Mahallesinden başlayarak, CengizTopel Havaalanına kadar devam edecek. Ulaşım master planı çerçevesinde 32 kilometrelik bir hat olmasını ön görüyoruz. İkinci etap olarak da Sabiha Gökçen Havaalanına uzanan metroyu Gebze ile birleştirerek bu yöne doğru devam ettireceğiz. Marmaray'ı ise...