17 / 05 / 2024

Sekiyaka II HES 1 projesi

Sekiyaka II HES 1 projesi

Akfen Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfenhes Yatırım'ın Sekiyaka II HES 1 projesi ticari enerji üretimine geçti...

Karacaören HES projelerinin özelleştirme ihalesi son aşamada!

Karacaören I ve II Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde son sürece gelindi. Özelleştirme için 515 Milyon TL teklif verildi. Teklifi GAMA Enerji A.Ş. verdi.

Alpaslan II HES-Yukarı Kaleköy HES için kamulaştırma!

380 kV Alpaslan II HES-Yukarı Kaleköy HES TM Enerji İletim Hattı projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Köroğlu HES-Ardahan II Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Köroğlu HES-Ardahan II Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında ekli haritada gösterilen güzergâha isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Odaş Elektrik'ten Trabzon Köprübaşı HES açıklaması!

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş., Trabzon Köprübaşı'nda kurulan 8,2 MW kapasiteli hidroelektrik santrali hakkında açıklama yaptı. Trabzon Köprübaşı HES için 10,4 milyon dolar kredi kullanıldı...

ADASU HES 25 Nisan'da açılacak!

Elektrik üretiminin devam ettiği Hidroelektrik Santrali, 25 Nisan Cuma günü açılıyor. Başkan Toçoğlu, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın katılacağı program ile ADASU HES’in açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının derivasyon tüneli açıldı!

Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatının derivasyon tüneli, düzenlenen törenle açıldı.

Yusufeli Barajı ve HES'te derivisyon tüneli açılışı yapıldı!

Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatının derivasyon tüneli, düzenlenen törenle açıldı.

Ödük Vadisi'ne yapılacak 3 HES iptal edildi!

Tortum'da Ödük Vadisi Katıklı Çayı üzerinde 3 ayrı Hidro Elektrik Santralı (HES) yapılması, Erzurum 2'nci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Hidro Elektrik Santralı yapımını engellemek için 2011 yılından beri uğraşılıyor.

Giresun'da köylülerin HES isyanı!

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Hisarcık köyünde Bayburtlu ile Yarbaşı mahalleleri sakinleri, ilçeye bağlı Kanlıca köyündeki HES'e su taşıyacak olan toplama havuzunun arazilerine yapıldığını iddia ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler...

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 19 fiziki gerçekleşme sağlandı!

Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 19 fiziki gerçekleşme sağlandı.

HES'lere kuraklık freni!

Kuraklık, hidroelektrik santrallerin (HES) elektrik üretimini de etkiledi. HES'lerin elektrik üretimi ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29 azalarak 3 bin 503 gigavatsaatte kaldı.

Duraliler HES inşaatını bu kez Danıştay durdurdu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Danıştay' a taşıdığı Duraliler HES inşaatına yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Danıştay Duraliler HES'ine ilişkin yeterli ölçüde ve bilimsel, teknik yöntemlere uygun inceleme yapılmadığına hükmederek planı durdurdu...

Sekiyaka II HES 1 projesi Haberi

Sekiyaka II HES 1 projesi

Akfen Holding tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimizin bağlı ortaklıklarından Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Beyobası Enerji Üretimi A.Ş.'nin, Muğla ilinde bulunan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından verilen EÜ/2401-3/1582 lisans numaralı, 2,3 MW kurulu güç kapasitesine sahip SEKİYAKA II HES 1 Projesi'nin T.C. Enerji Bakanlığı tarafından 17.01.2014 tarihinde geçici kabulü yapılmış ve santral mevzuata uygun olarak 24:00 itibarıyla ticari enerji üretimine başlamış olup yıllık 12,3 GWs elektrik üretmesi beklenmektedir. 


Şirketimiz Akfen Holding A.Ş., yatırım programına uygun şekilde HES santrallerini ticari enerji üretimi için devreye almaya devam etmekte olup, 6 Haziran 2013 tarihinde 26 MW kurulu güce sahip Karasular Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin de satışı sonrasında, 17 Ocak 2014 tarihi itibarıyla, bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği 9 hidroelektrik...