18 / 05 / 2024

sektörel ciro endeksleri

sektörel ciro endeksleri

Sanayide toplam ciro endeksinde geçen yıl yüzde 9,3 artış kaydedildi. Endeks, 2013 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı...

TÜİK açıkladı: İnşaat cirolarındaki artış yüzde 104 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın Şubat ayı itibarıyla Ciro Endeksleri verilerini tek tek açıkladı. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, toplam ciro yıllık olarak yüzde 85,1 oranında artarken bu oran endeksin alt kırılımlarından inşaat sektöründe yüzde 104 şeklinde gerçekleşti.

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Türkiye'nin en önemli sektörlerinden inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri 'Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nda' buluşmaya hazırlanıyor.

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Borsada bu kez rekor değil düşüş yaşandı, en fazla hangi sektör kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Borsa İstanbul, 2023 senesinin ikinci işlem gününü düşüşle tamamladı. Peki bugün Borsa İstanbul BIST100’de işlem gören sektörel hisseler içinde en fazla hangisi kazandırıp, hangisi kaybettirdi? İşte gelişmeler…

İnşaat sektörü ciro endeksi Nisan'da da yüzde 108,9 arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksinde, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 108,9 arttı.

İnşaat sektörü ciro endeksi, Şubat'ta 55,2 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Şubat 2022'de yıllık bazda yüzde 55,2 artış gösterdi.

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

İnşaat sektörü ciro endeksi Kasım'da 52,9 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Kasım 2021'de geçen senenin aynı ayına göre yüzde 52,9 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

İnşaat sektörü ciro endeksi Ekim'de yüzde 37,6 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Ekim 2021'de geçen senenin aynı ayına göre yüzde 37,6 arttı.

sektörel ciro endeksleri Haberi

sektörel ciro endeksleri


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı Aralık ayı ve 2013 yılının tümüne ilişkin sanayi ciro endeksini açıkladı.


Buna göre, sanayi ciro endeksi, 2013 yılı Aralık ayında yıllık bazda yüzde 17,3 artarak 173,9 oldu.


Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2013 yılı Aralık ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı endeksi yüzde 4,9, imalat sanayi endeksi ise yüzde 17,7 artış gösterdi.


Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, geçen yılın aralık ayında en fazla artışı sermaye malı imalatı sektörü gösterdi.


İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Aralık ayında 2012 yılı aynı ayına göre en yüksek artış oranı yüzde 35,8 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatında görüldü. Bunu yüzde 30,8 ile elektrikli teçhizat imalatı ve yüzde 30,6 ile kağıt ve kağıt ürünleri imalatı takip...