09 / 05 / 2024

Sektörel Toplantılar

Sektörel Toplantılar

Sektörel Toplantılar’ının ilkinde, gayrimenkul sektörü ve kentsel dönüşüme mercek tutuldu. Uzmanların, ‘Sanılandan yakın’ dediği Marmara depremi öncesi korkutan uyarı geldi: Türkiye’de 50 yaş üzeri 5 milyon konut kullanım ömrünü tamamladı.

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

Bina Tamamlama Sigortası, ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonu ve Quick Sigorta iş birliği ile düzenlenen “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı sektörel toplantıda tanıtıldı.

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Çin'de acil çip toplantısı!

ABD'nin Çin'e yönelik açıkladığı önlem açıklamaları sonrası bir dizi acil durum toplantıları gerçekleştiren Çinli yetkililer kritik sektöre destek sözü verdi.

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

Konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantıları nasıl organize edilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantılarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 7,1 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Ağustos 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,1 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 4,7 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Temmuz 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,7 yükseldi.

Site toplantılarında vekalet sınırı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartmanlarda yapılan toplantılar için vekalet sayısında sınır olup olmadığı sorusu soruldu.

Kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletname geçerli mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, binanın kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletnamenin geçerli olup olmadığı sorusu yöneltildi.

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da yüzde 3,6 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Haziran 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 yükseldi.

Sektörel Toplantılar Haberi

Sektörel Toplantılar


Marmara depreminin 14’üncü yılında çarpıcı tespit... Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel, Türkiye’deki toplam 19 milyon konuttan 10 milyonunun yapı ruhsatı bulunmadığını, ruhsatı olan 50 yaş üstündeki 5 milyon konutun da kullanım ömrünü tamamladığını söyledi. Genç Yönetici ve İşadamları Derneği’nin (GYİAD) düzenlediği ‘Sektörel Toplantılar’ının ilkinde, gayrimenkul sektörü ve kentsel dönüşüme mercek tutuldu. 


10 MİLYONLUK CİDDİ RİSK 


GYİAD danışmanı Gürlesel, “Yapı ruhsatsız yaklaşık 10 milyon konut ciddi risk oluşturuyor. 9-9.5 milyon ruhsatlı konutun yarısı 1960-1970’li yıllarda yapıldı. 14-15 milyon konut yenilenmeli” dedi.  


İTALYA'DA 12 MİLYAR $'LIK HATA


GYİAD’ın toplantısında hazır bulunan Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz ise şunları söyledi: İtalyan Hükümeti Sicilya’da önemli bir kentsel dönüşüm hamlesi başlattı ve kamulaştırma yapmak istedi. Ancak planlı hareket edilmediği için hükümet ciddi tazminatlar ödemek...