03 / 05 / 2024

selahattin gökkartal kışlası kentsel yenileme

selahattin gökkartal kışlası kentsel yenileme

Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlası'nın olduğu alanda adeta yeni bir şehir kuruluyor. 5 milyon 89 bin 440 metrekareyi kapsayan kışlaların bulunduğu alanda imar çalışmaları başladı...

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Malatya Altay Kışlası Sosyal Tesisleri inşaatında sona gelindi! 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Altay Kışlası içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden sosyal tesislerin inşaatında inceleme gerçekleştirdi. 

Selahattin Gürkan'dan yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırma çağrısı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'ya yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalar yaptı. Gürkan, yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırmaları için çağrıda bulundu.

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Selahattin Gürkan kimdir?

2019 yerel seçimlerinde AKP'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçilen ve hali hazırda Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Selahattin Gürkan kimdir?

Rami Kışlası'nın son hali havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak olan Rami Kışlası'ndaki son durum havadan görüntülendi. 

Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüşmesi bizi heyecanlandırdı!

Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Selimiye Kışlası restore edilecek!

Üsküdar'daki Selimiye Kışlası restore edilecek. Tarihi yapının yenileme çalışmaları 400 gün boyunca sürecek.

Hasdal yeni şehir imar planı askıda!

İstanbul Eyüp-Hasdal bölgesinde Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlası'nın da içinde bulunduğu 4 milyon 550 bin metrekalik alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Metris Kışlası parkı yıl sonunda açılacak!

Askeriyenin boşalttığı Metris Kışlası’na yapılacak şehir parkı yıl sonuna vatandaşın hizmetine açılacak. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu buraya şehitlerin anısına ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ ismini vereceklerini söyledi.

Maltepe General Nurettin Baransel Kışlası taşınıyor!

Maltepe'de bulunan General Nurettin Baransel Kışlası'ndaki tank ve zırhlı araçların taşınmasına başlandı. Sevkıyatın 6 Eylül Salı gününe kadar tamamlanması öngörülüyor.

Hasdal Kışlası arazisinin imar planı değişecek!

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal kışlaları için imar planı değişikliği istediği ve konunun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldiğini belirtti.

selahattin gökkartal kışlası kentsel yenileme Haberi

selahattin gökkartal kışlası kentsel yenileme


Eyüp Hasdal'da Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal Askeri Kışlası'nın yer aldığı 5 milyon 89 bin 440 metrekare alan dönüşecek. Kışlaların yer aldığı alanda adeta yeni bir şehir kurulacak.


İmar çalışmalarının başladığı Hasdal Kışlası arazisinin 1/5.000'lik ve 1/1.000'lik planları yapıldı. İmar planları askıya çıkacak. 


Hasdal Kışlası alanında, konut, ticaret, eğitim ve kent meydanı olacak. Söz konusu bölgede konut + ticaret alanı için 2 emsal, ticaret alanı için 1,50 emsal verildi.


89 bin 904 metrekaresi vakıfa ait olan arazide 281 bin 155 metrekare şahıslara, 39 bin 572 metrekaresi DSİ'ye, geriye kalan arazi hazineye ait.


Büyük proje kapsamında konut, ticaret, sağlık tesisi alanı, akaryakıt ve bakım istasyonu, üniversite alanı, ilköğretim tesis alanı, ortaöğretim tesis alanı, belediye hizmet alanı, afet yönetim merkezi, DSİ binası, parklar ve...