30 / 04 / 2024

Selamiçeşme Köprüsü

Selamiçeşme Köprüsü

Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkımı başladı.Yıkılan köprünün yerine bisiklet yoluyla engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları 143 metre yüksekliğe ulaştı! 

Çanakkale Boğazı’nda yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 318'er metre olacak iki ayağın 15. blokları yerleştirilerek 143 metre yüksekliğe ulaşıldı. 1915 Çanakkale köprüsünün uzunluğu 3 bin 563 metre olacak...

Mimarlar Odası'ndan Sivas Eğri Köprüsü açıklaması!

Sivas'ta Kızılırmak nehri üzerine inşa edilen Eğri köprünün 130 derecelik eğimle sola dönen özelliğini Mimarlar Odası yorumladı. Yetkililer, rivayetler dışında bilgi edinilemediğini belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk sözleşme imzalandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk imzayı attılar.

Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmaları başladı!

Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkımı başladı.Yıkılan köprünün yerine bisiklet yoluyla engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

1915 Köprüsü için sözleşme en kısa süreyi veren firma ile imzalanacak!

Çanakkale 1915 Köprüsü için İtalyanlar, Japonlar, Koreli ve Çinliler yarıştı. En kısa süreli teklif 5.5 yılla Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG’den geldi. Ulaştırma Bakanı Arslan, “En kısa süreyi veren grupla sözleşme imzalanacak” dedi.

Muğla Muslugüme Köprüsü çöktü!

Denizli – Kale kıyı mahalleleri ile Muğla – Menteşe kıyı mahallerini birleştirecek olan Muslugüme Köprüsü, teknik hatalar yüzünden hizmete açılmadan çöktü.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki ilginç ayrıntı!

İstanbul Boğazı'nı 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde korkulukların olduğu bölüme güvenlik için set çekildiği görüldü. Peki bu setler ne işe yarıyor?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatı tamamen bitti!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı otoyollarındaki çalışmaların tamamen bittiğini açıkladı. Açılışa hazır hale getirilen köprüde incelemelerin ardından Bakan Arslan, Garipçe'de basın toplantısı düzenledi.

Nissibi Köprüsü için imzalar atıldı!

Prestijli büyük proje olarak görülen Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır (Nissibi Köprüsü) Yolu ihalesi kesinleşti. Sözleşme imzalandı. Yakında işe başlanıyor.

Selamiçeşme Köprüsü Haberi

Selamiçeşme Köprüsü

Kadıköy'de Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmalarına başlandı.


Kadıköy'ün Göztepe ve Feneryolu mahalleleri arasındaki Mustafa Mazharbey Sokağı'nda bulunan Selamiçeşme Köprüsü, yaya ve araç trafiğine kapatılmasının ardından, üzerindeki elektrik tesisatı sökülerek yer altına alındı.


Marmaray Projesi kapsamında yıkımına başlanan köprüde, delinen beton içerisindeki demir bağlantıların ayrılmasından kesilen beton bloklar, vinç yardımıyla kaldırıldı.


Köprü yıkımı nedeniyle ana arter statüsündeki Mustafa Mazharbey Sokağı’nın taşıt ve yaya trafiği, yaklaşık 20 metre ötede inşa edilen çift şeritli geçici yola verildi.


Geçici yol, yıkılan eski yaya köprüsünün bulunduğu Güzel Sokak ile Kültür Sokağı’nı bağlıyor ve söz konusu sokaklar ana arter görevi üstleniyor.


Çalışmalar 180 günde tamamlanacak.


Öte yandan bölgede pazartesi günleri kurulan semt pazarı Kültür Sokağı’nda varlığına devam edecek. Eyüppaşa Sokağı, Bahçeler Sokağı ve kısmi olarak da Kumbaracılar Sokağı, çıkmaz...